Toskánsko, Cinque Terre, Apuánské Alpy - letecky

7 denní zájezd   Itálie Itálie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: polopenze   


Při návštěvě Toskánska Vás okouzlí jedinečné stavební památky. Florencie, Siena, Pisa, Lucca jsou pro turisty lákavými místy s mimořádnými ukázkami románského, gotického a renesančního umění. Zájezd je obohacen i o přírodní skvosty Itálie – Apuánské Alpy a divoké pobřeží Cinque Terre.


Program zájezdu

1. den: Přílet do Milana. Zastávka v hlavním městě Lombardie MILÁNO – kulturní centrum celé severní Itálie. Procházka po pěší zóně, galerie Emanuela II., gotická katedrála Dóm. CERTOSA DI PAVIA – prohlídka nejkrásnějšího italského kartuziánského klášterního komplexu ve skvělé renesanční architektuře s proslulým průčelím.
2. den: Výlet do oblasti malebných romantických „orlích“ vesniček nad mořem CINQUE TERRE (UNESCO) – tato jedinečná oblast je dostupná pouze vláčky. Přijedeme do obce LEVANTO, odtud možnost vláčkem (kdo by nechtěl na pěší turistiku, může zůstat v Levantu – pěkné městečko a písčitá pláž) do obce MONTEROSSO a dále některý z úseků nádherné pěší trasy Cinque Terre – krásné výhledy na romantická městečka u moře, skalnaté pobřeží, romantické zátoky.
3. den: Návštěva nádherných zahrad VILY GARZONI, které patří k nejkrásnějším v celé Itálii. Návštěvníky ohromí nejen schodiště s balustrádami, ale i bazény s vodotrysky lemované pestrými květinovými záhony. LUCCA – elegantní podmanivé město, obklopené hradbami, nabízí ve svém středu atraktivní směs náměstí, malých kostelů, muzeí, galerií a dlážděných uliček. PISA (UNESCO) - prohlídka slavného Piazza dei Miracoli – Šikmá věž, Baptisterium, Dóm atd.
4. den: SIENA (UNESCO) - město, jehož kostely a paláce vytvářejí působivý architektonický komplex, náměstí Piazza del Campo ve tvaru půlměsíce je obklopeno 16 paláci, gotický dóm. SAN GIMIGNANO (UNESCO) - jedno z nejatraktivnějších míst Toskánska, jeho hradby a historické rodové věže dokreslují malebný obraz středověkého města. VOLTERRA - město alabastru, které dosáhlo svého největšího rozkvětu za Etrusků. Krásné městské brány, impozantní středověké paláce, katedrála.
5. den: FLORENCIE (UNESCO) – perla Toskánska, středisko italské renesance – Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova Campanila, Baptisterium, hrobka Medicejských, Ponte Vecchio přes řeku Arno, kostel Santa Croce aj.
6. den: Výlet na jihovýchodní svahy APUÁNSKÝCH ALP. Výjezd autobusem kousek pod obec COLONNATA, z této obce pěší procházka na nádherné vyhlídky na Apuánské Alpy a slavné mramorové lomy. Dále průjezd k LOMŮM FANTISCRITTI, možnost návštěvy celosvětově unikátních lomů na carrarský mramor, kde se mramor těží přímo v nitru hory. Návštěva patří k nezapomenutelným zážitkům. CARRARA – hlavní město mramoru, nádherný dóm z carrarského mramoru, Muzeum mramoru.
7. den: Odlet z Milána do Prahy.

Cena obsahuje:

  • letenku Praha – Milano- Praha
  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x snídaně
  • 4x večeře

Slevy:

  • Sleva na pouze autobusovou variantu (sleva: -5000 Kč)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 250 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 3240 Kč)