Barcelona, Katalánsko

6 denní zájezd   Španělsko Španělsko    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Objevte s námi krásy svérázného Katalánska! Kromě koupání na pobřeží Středozemního moře navštívíte metropoli Barcelonu, kde nesmíte vynechat Gaudího architekturu. Dále objevíte starobylé město Besalú ležící již v podhůří Pyrenejí a také dechberoucí skalnaté pohoří s klášterem Montserrat.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v poledních hodinách.
2. den: Příjezd na pobřeží Katalánska , možnost koupání. Odpoledne ubytování v oblasti COSTA DEL MARESME .
3. den: Nejslavnější malá města severního pobřeží Katalánska : FIGUERES s vyhlášeným muzeem Salvatora Dalího. Velmi pěkné historické městečko ve vnitrozemí Katalánska BESALÚ, které založili již staří Římané. Nádherný kamenný most vedoucí přes řeku El Fluvia do starobylého centra. Historická GERONA s mnoha gotickými památkami, starobylými kostely a příjemnými procházkami v romantických uličkách starého centra.
4. den: Slavný klášterní komplex MONTSERRAT - horský benediktinský klášter ležící v bizarním skalnatém pohoří. Jde o jedno z nejposvátnějších míst Katalánska , zasvěcené Panně Marii Montserratské. Nádherné výhledy do okolí, do skalních strží a na homolovitá skaliska vypínající se nad klášterem. Odpoledne koupání.
5. den: Celodenní prohlídka metropole Katalánska BARCELONY (UNESCO) - metropole Katalánska (zajímavá gotická čtvrť, přístav, vrch Montjuic, tepna starého města Rambla a hlavně velké množství staveb slavného španělského architekta Antoni Gaudího - Sagrada Familia, Tři Grácie, La Pedrera aj.). Noční přejezd do ČR.
6. den: Návrat v odpoledních – večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x polopenzi

Slevy:

  • Důležité upozornění: Na uvedené ceny se již nevztahují žádné další slevy (kromě slev pro skupinky).

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)