Vídeň pro pokročilé

3 denní zájezd   Rakousko Rakousko    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


s možností plavby po Dunaji

Vídeň je město, které člověk může navštívit několikrát a vždy nachází něco nového. Proto se tento zájezd nazývá „Vídeň pro pokročilé“. Vedle klasické prohlídky Vídně zavítáte také do míst vzdálenějších, ale podobně zajímavých. Zpestřením je možnost plavby po Dunaji z Vídně do Bratislavy a na závěr návštěva Děvína.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. Monumentální augustiniánský klášter nedaleko Vídně KLOSTERNEUBURG. Císař Karel VI. se při jeho přestavbě inspiroval španělským Escorialem. V klášteře je uložen klenot románského zlatnického umění Verdunský oltář. Prohlídka centra VÍDNĚ (UNESCO) – paláce Belveder, katedrála sv. Štěpána, vídeňské „Příkopy“ Graben, císařská rezidence Hofburg, příp. možnost individuální návštěvy některého muzea či galerie. Ubytování.
2. den: Výlet do okolí a okrajových částí Vídně . Hlavní město spolkové země Burgendland EISENSTADT s nádherným palácem maďarské rodiny Eszterhazy. Nejznámější rakouské lázně BADEN – elegantní místo spojené s L. v. Beethovenem. Secesní kostel KIRCHE AM STEINHOF - zásadní dílo architekta O. Wagnera. KAHLENBERG (484 m) výrazný vrchol nad Vídní , místo výletů a výhledu na Vídeň . V podvečer možnost plavby po Dunaji do Bratislavy. Ubytování.
3. den: Prohlídka historického centra BRATISLAVY – Michalská brána, katedrála sv. Martina, kde byli korunováni uherští králové, starobylý bratislavský hrad aj. Mohutný hrad DĚVÍN, který se majestátně vypíná nad soutokem Dunaje a Moravy a patří k nejstarším historicky doloženým hradním objektům na Slovensku. Návrat do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 2x nocleh v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 2x snídani
  • 1x večeři
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 90 Kč)
  • plavba po Dunaji cca 750 Kč