Krk - Omišalj - Depandance Marina a Primorka

8 denní zájezd   Chorvatsko Chorvatsko   

   ubytování: depandance       doprava: vlastní       strava: polopenze   


Krk - oblíbené přímořské letovisko, které bylo založeno již v římských dobách, je umístěno uprostřed Kvarnerského zálivu a Kvarnerské riviéry na úbočí Malé Kapele, naproti ostrovu Krk, cca 50 km jižně od Rijeky. Turistická tradice, která trvá již přes 120 let (od roku 1878), ho zařazuje mezi významná jadranská letoviska s moderními hotely, turistickými středisky, kempy, vilami a apartmány k pronájmu. Letovisko nabízí 22 km mořského pobřeží, pláží a promenád s obchody, kavárnami, restauracemi, muzeem, galerií, kulturními památníky, bankami a další nabídkou služeb. Široká je i nabídka denní i večerní zábavy a sportovního vyžití stejně jako zajímavé možnosti výletů do okolí. Díky upraveným plážím a průzračně čistému moři bylo vyznamenáno mezinárodním oceněním – tzv. Modrou vlajkou. Vzdálenost z Prahy cca 800 km.

Oblíbené depandance hotelu Adriatic jsou zasazené do zeleně v klidné části Omišalje. Díky pozvolnému vstupu do moře a výhodným dětským cenám (dítě do 7 let bez lůžka je zcela zdarma) je toto ubytování vhodné pro rodiny s dětmi, senioři pak zcela jistě ocení klidné prostředí, ve kterém se depandance nachází. Jejich vybavení a kapacita poskytují vhodné podmínky pro pobyty skupin různých zaměření – např.: tenisové školy, taneční skupiny, pobyty se cvičením, jazykové kurzy, školy v přírodě, atd.

Poloha: nachází se cca 500 m od centra letoviska Omišalj, které je protkané úzkými kamennými uličkami a pyšní se mnohými kulturně-historickými památkami – např. románský kostel, na náměstí se pořádají koncerty a různé kulturní akce, z vyhlídky je krásný výhled na Omišaljský záliv, návštěvu města je možné si zpříjemnit posezením v některé z místních kaváren a restaurací, nechybí zde ani banka, směnárna, lékárna, pekařství a další obchody jak se základním sortimentem, tak se suvenýry, příjemnou procházkou podél pobřeží je možné dojít do jachetního přístavu

Pláž: vzdálená pouhých 100 m, nachází se zde travnaté plochy na slunění, oblázková a betonová pláž, místy je pláž písčitá, která společně s pozvolným vstupem do moře zajišťuje vhodné podmínky pro koupání dětí a neplavců, přímo na pláži jsou k dispozici sprchy

Vybavení: recepce, restaurace, bar, disco club, ve kterém jsou pořádané tematické večery s hudbou, kadeřnictví, masážní salon, obchod se suvenýry, parkoviště a wi-fi na recepci hotelu zdarma, výtah, terasa vhodná pro cvičení a tanec, k dispozici jsou také široké možnosti sportovního vyžití: tenisové kurty, stolní tenis, hřiště pro míčové hry, minigolf, na pláži je dětské hřiště s prolézačkami a restaurace, ve kterých se pořádají hudební večery, zapůjčení kol a skútrů je možné ve vedlejším letovisku Njivice, zapůjčení auta na letišti Rijeka (nedaleko Omišalje)

Ubytování: standardně zařízené dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky formou pevného lůžka mají vlastní sociální zařízení a balkon (díky výtahu jsou vhodné i pro vozíčkáře – bližší info v CK)

Strava: polopenze – snídaně a večeře formou bohatých švédských stolů, k snídani je výběr z několika druhů pečiva, salámů, sýry, klobásy, párky, vajíčka natvrdo, omelety, marmelády, nutella, med, paštiky, měkké sýry, máslo, müsli, cereálie, atd., nápoje jsou k snídani zdarma (káva, čaj, kakao, džusy), k večeři mají hosté k dispozici zeleninový bar, několik teplých pokrmů, ryby, přílohy, pečivo, zákusky, jogurt, kompot, atd., nápoje k večeři jsou za poplatek; 1x týdně se v restauraci koná chorvatský večer s místní hudbou a regionálními specialitami.


Cena obsahuje:

  • 7x ubytování s polopenzí
  • služby delegáta
  • pobytovou taxu

Slevy:

  • 1. a 2. dítě do 6,99 let bez lůžka - zdarma
  • 1. dítě do 13,99 let na přistýlce - info v CK
  • 1. a 2. dítě do 13,99 let na pevném lůžku - info v CK
  • 1. dítě do 13,99 let s 1 dospělou osobou - info v CK
  • 3. dospělá osoba na přistýlce - info v CK

Fakultativně:

  • Doprava autobusem - 2 090 Kč / os.
  • Pojištění léč. výloh a storna - 218 Kč / dosp. os. do 69 let / 10 dní
  • Pojištění léč. výloh a storna - 109 Kč / dítě do 15 let / 10 dní
  • Pojištění léč. výloh a storna - 436 Kč / dosp. os. nad 70 let / 10 dní
  • 1/1 pokoj - příplatek ve výši 30% základní ceny zájezdu
  • Plná penze - 1 530 Kč / os.