Island - velký okruh zemí ohně a ledu - letecky

7 denní zájezd   Island Island    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: pension       doprava: letecky       strava: snídaně   



Program zájezdu

1. den: Odlet do Reykjavíku - letiště Keflavík. Ubytování v pozdních večerních hodinách.
2. den: Cesta po okružní silnici na sever se zastávkou u sopečného kráteru GRÁBRÓK . Dále po silnici východním směrem se dostanete ke krásnému vodopádu HRAUNFOSSAR, který je ukázkou, co všechno dokáže lávová činnost. Nedaleko od něj naleznete vodopád BARNAFOSS , který také stojí za vidění. Zastávka u kostelíku ve Vidimýri a skanzenu GLAUMBAER. Nocleh v oblasti Akureyri .
3. den: Návštěva města AKUREYRI . Toto město má pouhých 15 000 obyvatel, ale přesto je to druhé největší islandské město a především metropole severního Islandu. Vodopád GODAFOSS – vodopád bohů, u nějž údajně skončilo pohanství. Jezero MÝVATN – Komáří jezero, jedna z nejzajímavějších oblastí ostrova. Přírodní útvary vzniklé sopečnou činností, které zde naleznete, jsou rozmanité a velmi unikátní. Vystoupáme na okraj symetrického kráteru sopky HVERFJALL , pokusíme se nezabloudit v lávovém bludišti „Černých hradů“ DIMMUBORGIR a projdeme se mezi pseudokrátery SKÚTUSTADIR. Vrcholem dnešního dne bude vycházka do jednoznačně nejzajímavější oblasti Islandu, a to k sopce KRAFLA s kráterem VÍTI (Peklo) a dosud nevychladlým lávovým proudům Leirhnjúkur. Naprosto nezapomenutelným zážitkem je do daleka hřmící vodopád DETTIFOSS , nej¬mohutnější v Evropě, který spadá do obrovského kaňonu řeky. Pokračování na nocleh na východě Islandu.
4. den: Průjezd dramatickou krajinu fjordů až k ledovci Vatnajökull. Podél malebného pobřeží s labutí lagunou LÓN, ryolitovými horami u farmy Stafafell do střediska této oblasti - města HÖFN. Nocleh.
5. den: Ledovcová laguna JÖKURSÁLÓN s úchvatnou modrou hladinou, ptactvem, modrými, zelenými a bílými ledovcovými krami plujícími na hladině. Národní park SKAFTAFELL , který se rozkládá na svazích pod ledovcem VATNAJÖKULL - největší ledovec Evropy. Ramena ledovců (ledovce Skaftafelsjökull na východě, Morsárjökull na západě) po stranách parku sahají až k okružní silnici číslo 1. Nocleh.
6. den: Navštívíte gigantický vodopád GULLFOSS, horké prameny s aktivním gejzírem STROKKUR a Národní park THINGVELIR (místo vyhlášení nejstaršího parlamentu světa). Poté již zbytek dne můžete strávit v REYKJAVÍKU . Před odletem navštívíte geotermální oblast KRÍSUVÍK a zájemci mohou vychutnat v MODRÉ LAGUNĚ – termální koupaliště uprostřed lávového pole se světle modrou vodou (nutno objednat již při přihlášení na zájezd). V noci odlet do Prahy.
7. den: Po půlnoci odlet do Prahy. Přílet v dopoledních hodinách. Změna program v případě špatného počasí, nesjízdnosti silnic, či změny letových řádů vyhrazena!!!

Cena obsahuje:

  • letenka Praha - Keflavík - Praha vč. tax a poplatků
  • 5x ubytování ve dvoulůžkových pokojích
  • 4x snídaně
  • doprava minivanem dle programu
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léč. výloh a rozšířeného storna do 40 000 Kč (příplatek: 450 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 5590 Kč)