Rhodos, Kos, Symi, Kalymnos

10 denní zájezd   Řecko Řecko    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: snídaně   


Vydejte se s námi poznat krásu Dodekanéských ostrovů roztroušených v Egejském moři, které tvoří nejjižnější skupinu řeckých ostrovů a nabízejí snad vše, co od dovolené očekáváme. Teplé počasí od května do října, vyhlášené pláže, čisté moře, pestrou krajinu a historické památky. Navštívíme oblíbené ostrovy Rhodos i Kos a podnikneme i výlety za poznáním okolních Dodekanéských ostrovů - Symi, Kalimnos a Nisiros.


Program zájezdu

1. den: Přílet na OSTROV RHODOS, ubytování.
2. den: Archeologická lokalita KAMEIROS, jedno ze tří hlavních rhodoských starověkých měst. Poté oblast PETALOUDES - Údolí motýlů, tiché romantické údolí, kde se v létě slétají houfy motýlů přástevníka kostivalového, kostelík Moní Panagías Kalopetras. Hora FILERIMOS, akropole antického města. Po křížové cestě dojdeme až k jedinečné vyhlídce na město a západní pobřeží ostrova. Hlavní město RHODOS (UNESCO), podvečerní procházka historickým centrem, přístav Mandraki, kde prý stál jeden z divů světa Rhódský kolos, středověká ulička Johanitských rytířů, Palác velmistrů aj.
3. den: Půldenní výlet do městečka LINDOS (UNESCO), které si uchovává své původní kouzlo. Bílé městečko s romantickými uličkami, nad kterým ční mohutná akropole s pevností, výhledy na moře a Lindos. Cestou zpět kostelíček patronky celého ostrova TSAMBIKY. Odpoledne pobyt u moře.
4. den: Pobyt u moře, doporučujeme návštěvu vyhlášené písečné pláže FALIRÁKI.
5. den: Pobyt u moře nebo fakultativně celodenní lodní výlet na skalnatý OSTROV SÝMI, krásné hlavní město SÝMI s klasicistními domy a zdobenými kostely. Oběd v jedné z místních rybích restaurací. Na závěr pravoslavný klášter archanděla Michaela v zálivu Ponormítis.
6. den: Přejezd trajektem na OSTROV KOS, oplývající archeologickými památkami. Procházka střediskem, kde budeme ubytováni, individuální volno na pláži, koupání.
7. den: Celodenní výlet po ostrově KOS. Typická řecká vesnička ZIA, ležící na úpatí nejvyšší hory ostrova, archeologické naleziště ASKLIPIO, s bílými mramorovými terasami, Chrámem Boha zdraví. Hlavní město KOS - Hippokratův platan, největší antická památka města starověká agora s několika chrámy, podlahovými mozaikami a místním tržištěm.
8. den: Pobyt u moře nebo lodní výlet na OSTROV NISYROS (cca 40 Eur), ostrov sopečného původu, jedná se v podstatě o kráter spící sopky. Můžeme se projít v srdci hlavního kráteru, který je doslova měsíční krajinou a z puklin v zemi vystupují páry a sirné krystaly.
9. den: Pobyt u moře nebo lodní výlet na OSTROV KALYMNOS (cca 20Eur), čtvrtý největší ostrov v Dodekanéském souostroví, ostrov nabízí barevný podmořský svět, bělostné domečky, romantické zátoky a pláže a je označován za nejpůvabnější z celého souostroví. Procházka po hlavním městě ostrova POTHIA. Poté připlujeme k malému ostrůvku PSERIMOS, který je označován za “ráj na zemi“ a v klidném zálivu bude čas na koupání a odpočinek na bílé písčité pláži.
10. den: Odlet do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • leteckou přepravu Praha – Rhodos a Kos – Praha včetně letištních tax
  • transfery z/na letiště
  • trajekt Rhodos – Kos
  • dopravu autokarem na výlety po ostrově Rhodos a Kos dle programu
  • 9x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím (5x Rhodos, 4x Kos)
  • 9x snídani
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna (příplatek: 530 Kč)
  • 1/1 pokoj povinný při nedoobsazení (příplatek: 4300 Kč)