Pohoří Raxalpe a Schneeberg + soutěsky a vodopády NP Ötscher

6 denní zájezd   Rakousko Rakousko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Zájezd do vápencové východní oblasti Alp, kterou budete mít možnost obdivovat z vrcholků pohoří Raxalpe i Schneeberg, projdete se soutěskami kolem vodopádů v NP Ötscher i zblízka poznáte železniční dráhu Semmering s průsmyky a viadukty (zapsanou na seznamu UNESCO), která vede touto romantickou krajinou. Pro zpříjemnění pobytu je ubytování zajištěno v pěkném hotelu *** s bazénem.

hotel*** s bazénem
2 lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. LAXENBURG – ve velkém zámeckém parku stojí Starý zámek, Modrý dvůr, Nový zámek i Vodní hrad. Zde trávila líbánky císařovna Sissi s Františkem Josefem I. a narodily se zde dvě jejich děti. Za zvláštní zmínku stojí romantický „Františkův hrad“, který se vypíná na ostrůvku uprostřed rybníka. Nejznámější rakouské lázně BADEN – elegantní místo spojené s L. v. Beethovenem, nachází se zde „Růžová zahrada“ v zámeckém parku, jejíž sbírka s dvousetletou tradicí zahrnuje 800 druhů růží. Dojezd na ubytování.
2. den: Výjezd kabinovou lanovkou na HIRSCHENKOGEL (1 341 m) a odtud okruh po Gloggnitzer Rundwanderweg na ERZKOGEL (1 504 m), s možností prodloužení až na SONNWENDSTEIN (1 523 m) a zpět k lanovce. Na Hirschenkogelu stojí rozhledna Milenium s dalekým výhledem, kde se pokocháme výhledy na krásnou oblast Semmeringu .
3. den: Výlet do malebného POHOŘÍ RAXALPE. Výjezd lanovkou z městečka Hirschwand pod vrchol JAKOBSKOGEL. Panoramatická procházka na vyhlídky KAISERBRUNNAUSSICHT a HÖLLENTALAUSSICHT.
4. den: Výlet do zajímavého POHOŘÍ SCHNEEBERG. Procházka k vodopádu SEBASTIAN WASSERFALL. Možnost výjezdu sedačkovou lanovkou k EDELWEISSHÜTTE a výlet pod masivem hory HOCHSCHNEEBERG. Při velmi pěkném počasí se vyplatí obětovat peníze a vyjet zdejší jedinečnou atrakcí – úzkorozchodnou železnicí, kde jezdí historický vláček nebo zelenožlutý moderní SALAMANDER EXPRES a která překonává výškový rozdíl přes 1200 výškových metrů. Od horní stanice pěkný výlet na vrcholek KAISERSTEIN.
5. den: ŽELEZNIČNÍ DRÁHA SEMMERING - první skutečná horská dráha na světě vedoucí dramatickou krajinou, několika tunely a přes řadu odvážných viaduktů průsmykem SEMMERING ve výšce 897 m. Jako významná technická památka byla trať zapsána do seznamu UNESCO. Návštěva stejnojmenných klimatických lázní. Pěší vycházka přes nádherné vyhlídkové body ze SEMMERING KURORT s výhledy na viadukty a rozmanitou krajinu, kterou slavná železnice prochází, do BREITENSTEINU (délka cca 8,5 km). Návrat do Semmeringu vláčkem.
6. den: Výlet do NÁRODNÍHO PARKUÖTSCHER-TORMÄUER, který bývá nazýván „Grand kaňonem Rakouska“. Pěší vycházka divokou alpskou krajinou soutěsek, jedinečným skalním světem („OTCOVY PŘÍKOPY“), krajinou peřejí a vodopádů (např. vodopád LASSINGFALL). Návštěva malebného poutního městečka MARIAZELL . Odpoledne odjezd do Čech. Příjezd do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu*** s bazénem (dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 210 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2750 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Alpy zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Alp nebo zájezd s pěší turistikou. Můžete vybírat z nabídky do rakouských Alp, švýcarských Alp, italských Dolomit, Julských Alp aj.

více