Florencie, Toskánsko, perla renesance a velikonoční slavnost ohňů

5 denní zájezd   Itálie Itálie    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


FLORENCIE je klenotem renesance, městem Michelangela a Medicejských, Danteho i Petrarky. Poznáte její architekturu, navštívíte galerie a muzea, potěšíte se v kouzelných zahradách a vychutnáte si atmosféru lázeňského města Montecatini Terme. Zažijete příjemný velikonoční pobyt a mimořádnou velikonoční slavnost s ohňostrojem - Scoppio del Carro. Ve Florencii zůstanete celé dva dny a máte možnost navštívit Galerii Uffizi, která je pro návštěvníka bez rezervace nebo bez mnohahodinového čekání nedostupná. Poznávací zájezd za památkami a uměním, 2 plné dny ve Florencii, zájezd na Velikonoce.
Vyjeďte s námi na jarní zájezd za poznáním, využijte volna státních svátků v době Velikonoc.


Program zájezdu

1. den: Odjezd v 19 hodin z Prahy, přejezd do Itálie.
2. den: FLORENCIE (UNESCO), toskánská metropole nazývaná kolébkou renesance, prohlídka s místním průvodcem: Santa Maria Novella, Piazza della Signoria a Palazzo Vecchio, Michelangelův David, Bargello, Santa Croce, Piazza Duomo, dóm, Giottova kampanila. Možnost návštěvy baptisteria, možnost návštěvy galerie Uffizi (doporučujeme rezervaci) nebo Accademie. Lázeňské městečko MONTECATINI TERME , možnost večeře za příplatek.
3. den: Klenoty Toskánska: středověké SAN GIMIGNANO (UNESCO) s věžemi z 12.-13. století, náměstí Piazza della Cisterna se starobylými paláci s věžemi, chrám Collegiata s freskami ze Starého i Nového zákona a s nádhernými Ghirlandaiovými freskami v Cappella di Santa Fina, Palazzo Popolo s Museo Civico a věží Torre Grossa, pevnost Rocca, kostel San Agostino (fresky Benozzo Gozzoli). Fakult. ochutnávka vína Vernaccia a místní gastronomie: toskánské salámy, lanýžová pomazánka, olivový olej, balsamico, možnost nákupu vína Vernaccia di San Gimignano DOCG. PISA (UNESCO), překrásná románská architektura v pisánském slohu - Camposanto, dóm, baptisterium, světoznámá šikmá věž. Středověká LUCCA , rodiště Pucciniho, centrum města na místě římského fóra, pozoruhodné náměstí Piazza Anfiteatro s domy postavenými na základech římského amfiteátru, dochované hradby, krásný románský dóm San Martino z 11. stol. a několik dalších krásných románských kostelů, Torre Guinigi, atmosféra podvečerního města, pozdní návrat. Ubytování umožňuje pro samostatné cestovatele trávit 1 den v lázeňském městě MONTECATINI TERME a lanovkou si vyjet nad město nebo individuální cestu vlakem do FLORENCIE a návštěvu galerie.
4. den: Celodenní prohlídka FLORENCIE : kostel San Lorenzo a kaple Medicejských s Michelangelovými náhrobky, Ponte Vecchio s krámky zlatníků, kostel Santa Maria del Carmine a kaple Brancacciů. Dopoledne jedinečná velikonoční slavnost Scoppio del Carro - "výbuch vozu" s průvodem v historických kostýmech, zapalováním velikonočního ohně a ohňostrojem, tržnice a atmosféra uliček. Možnost indiv. návštěvy galerie Pitti nebo zahrad Boboli, individ. možnost večeře, odjezd z Florencie večer, noční přejezd.
5. den: Příjezd dopoledne.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • 2x hotel (2lůž. pokoje) se snídaní
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • cena nezahrnuje pobytovou taxu a vstupy

Slevy:

  • Zájezd je koncipován tak, abyste měli možnost poznat kouzlo města, které se stalo kolébkou renesance, a zároveň díky rezervaci mohli navštívit jeho nejvýznačnější světoznámé galerie.
  • Florencie je uzavřena pro cizí turistické autobusy, na dopravu do centra lze využít vlak za 1,50 €.
  • Galerie Uffizi – jedna z nejvyhledávanějších galerií Evropy má problematický vstup (3-4hodinové fronty). CK zajišťuje časovou rezervaci, která je nutná hradit několik měsíců předem (vstupné i s rezervačním poplatkem 500 Kč), ale bez fronty umožňuje skupině navíc vstup za studentské i slevy (rozdíl vrací průvodce na místě).
  • Průvodce:
  • V Itálii je přísný zákaz provázení bez italské licence specializované na město. Ve Florencii řešíme situaci najmutím místního průvodce za příplatek a váš průvodce překládá. Tak zároveň umožníme skupině větší slevy na vstupné do některých objektů a návštěvu paláců, které bez místního průvodce nejsou přístupné. I mimo hlavní centrum omluvte prosím průvodce, nemá dovoleno hovořit podrobně v chrámech, na náměstí a před stěžejními památkami. Vynahradí vám výklad v autobuse a v postranních ulicích, parcích a náměstích.

Fakultativně:

  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 1300 Kč)
  • 1x večeře (příplatek: 480 Kč)
  • Záloha na vstup do Galerie Uffizi (nutno rezervovat předem) (příplatek: 700 Kč)
  • Pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)