Budapešť, lázně a Velikonoce ve skanzenu Szentendre

4 denní zájezd   Maďarsko Maďarsko    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Poznávací zájezd do Budapešti, termální lázně a Velikonoce ve skanzenu Szentendre. Kvetoucí maďarská metropole se slávou uherských králů, římských i habsburských císařů. Budapešť se pyšní největším množstvím městských termálních lázní na světě, muzea a galerie se mohou srovnávat s nejpřednějšími evropskými, maďarské tržnice a gastronomie jsou zážitkem. Szentendre je oslavou lidové architektury i maďarských tradic. Zažijete den plný velikonočního folklóru. Vyjeďte s námi na jarní zájezd do termálů a za poznáním! Využijte volna státních svátků v době Velikonoc.
Termální lázně: lázně Széchenyi a lázně Gellért.

CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí a aktuálním otvíracím dobám v době svátků. Slavnosti, které jsou uvedeny v programu zájezdu, jsou záležitostí místních lidí a mohou být ovlivněny řadou nepředvídatelných situací. Nelze je proto nikdy zaručit na 100 % v daném termínu a uvedené podobě.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v 7 h. ráno, další nástupní místo Brno, Bratislava, přejezd na Slovensko, romantická zřícenina hradu Devín nad soutokem Moravy a Dunaje. BRATISLAVA, město na Dunaji a metropole Slovenska, exteriéry vybraných paláců, příp. návštěva Bratislavského hradu a paláců, galerií, velikonoční trhy, ubytování na okraji centra Bratislavy.
2. den: BUDAPEŠŤ - UNESCO, historická část Pešť, tržnice – ráj gastronomických suvenýrů a přehlídka úžasných chutí, slavnostní atmosféra velikonočních trhů na Váci útca, kouzlo ulic v centru, veselice na Vöröstarty tér, slavná cukrárna Gerbeaud a nejslavnější porcelán Maďarska, nákupy, nejstarší metro na evropském kontinentu, fakult. koupání v lázních Széchenyi, variantně Muzeum krásných umění či ZOO, Városliget a náměstí Hrdinů, variantně ZOO nebo Galerie krásných umění, projížďka městem, ubytování a večeře.
3. den: BUDAPEŠŤ , historická část Budín: okružní jízda městem, hradní čtvrť, Rybářská bašta, Matyášův chrám, palác, výhledy na Pešť, fakultativně pravá maďarská palačinka, koupání v luxusních termálních lázních hotelu Gellért či individuálně v jiných lázních nebo dle výběru galerie a muzea, jeskynní kostel, večeře v tradiční restauraci, vyhlídka z vrchu Gellért na osvětlenou Budapešť .
4. den: Cesta k Dunajskému ohybu, skanzen v SZENTENDRE, velikonoční veselice, památky a zvyky srbské kultury a umělecké městečko, ráj suvenýrů a marcipánu, největší muzeum pod širým nebem, typické stavby přesunuté z vesnic či městeček z celého Maďarska, gastronomie, tradice a folklór, ukázky řemesel i lidových zvyků. Odpoledne odjezd Dunajským ohybem kolem VISEGRADU , bývalé sídlo králů. Zastávka v Ostřihomi (Esztergom), největší bazilika v Maďarsku. Návrat do půlnoci.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • 3x hotel (2–3lůž. pokoje)
  • 3x polopenze (z toho 1x večeře ve stylové restauraci)
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • vstupné do objektů a lázní

Fakultativně:

  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 1800 Kč)
  • Pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 140 Kč)