Švýcarsko - Wallis

8 denní zájezd   Švýcarsko Švýcarsko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Náš další zájezd do Švýcarska je zaměřern na poznání nejvyšší alpské skupiny Švýcarska - Wallisu. Ubytování je zajištěno ve středisku Saas Grund v kantonu Wallis, poblíž velmi známého střediska Zermatt na úpatí Matterhornu a nedaleko luxusního centra Saas Fee. Tato část Švýcarska nabízí nejvíce možností, jak se seznámit s alpskými ledovci a horskými jezery. Alpské louky Švýcarska jsou plné vypasených kraviček, ochutnat můžete na pravé švýcarské salaši domácí sýry a mléko. Švýcarsko, a zejména kanton Wallis, vás určitě uchvátí a budete se do Švýcarska rádi vracet.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
318-01 18.7. - 25.7.2024 15 990 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Dopoledne příjezd do Švýcarska. Výjezd lanovkou na HOCHSAAS 3100 m, naučná cesta kolem vrcholu nebo jen do mezistanice na KREUZBODEN a procházka alpskou květinovou cestou. Ubytování k večeru, večeře, nocleh.
3. den: Nejkrásnější túra v oblasti Horního Wallisu: po snídani odjezd do STALDEN, výjezd lanovkou na GSPON a vysoko nad Saaským údolím vede cesta přes HEIMISCHGARTU zpět do Saas Grund (cca 5 hod. chůze).
4. den: Turistika v oblasti Saas Fee : lanovkou na FELSKINN, přechod přes ledovec k chatě PLATJEN a dále buď pěšky nebo lanovkou zpět do Saas Fee (cca 4 - 5 hod. chůze). V Saas Fee lze volit i méně náročnější vycházky nebo jen procházku v tomto významném středisku turistiky, návštěvu plaveckého bazénu či jiných sportovišť. Milovníci lyžování mohou využít příležitosti k letnímu lyžování na ledovci ve výšce 3600 metrů.
5. den: Výlet do Zermattu : Autobusem do Täsche , odtud buď vláčkem (za příplatek) nebo event. pěšky (4,5 km) do Zermattu .Zubačkou na Gornergrat, odtud pěšky s krásnými výhledy na MATTERHORN k jezderu Riffelsee a zpět do Zermattu (cca 4 - 5 hod. chůze). Méně zdatní mohou použít zubačku.
6. den: Setkání s dobou ledovou. Autobusem do údolí Gomstal, výjezd lanovkou z Fiesch na Eggishorn výhled na největší alpský ledovec- Aletschský. Lanovkou zpět do mezistanice a odtud cca 1,5 hod vycházka na Bettmeralp. Zde možnost výjezdu na Bettmerhorn s dalšími výhledy na ledovec nebo vycházka k jezeru. Poté sjezd lanovkou do Betten, kde bude čekat autobus.
7. den: Do největších termálních lázní v Evropě i na starý pašerácký průsmyk. Autobusem do LEUKERBADU , který patří k největším lázeňským střediskům ve Švýcarsku s překrásným okolím. Dopoledne výjezd lanovkou nebo pěší výlet na průsmyk GEMMIPASS, který patřil k důležitému přechodu z jižní do střední části Švýcarska. Turistika v okolí DAUBENSEE. Odpoledne možnost návštěvy termálních lázní s 10 termálními bazény nebo procházka propastí Dala. Večer odjezd ze Švýcarska.
8. den: Příjezd do Prahy ráno.

Cena obsahuje:

  • doprava luxusním autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování ve 2-3lůžkových pokojích s příslušenstvím, nutné vlastní povlečení.
  • 5x polopenze (česká kuchyně)

Cena neobsahuje:

  • Cena nezahrnuje vstupy (cca 300 CHF).

Fakultativně:

  • 5x balíček na oběd (příplatek: 500 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna vč. turistiky nad 3000 m n.m. (příplatek: 570 Kč)
  • 1/1 pokoj (na ověření v CK, omezený počet) (příplatek: 2000 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Alpy zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Alp nebo zájezd s pěší turistikou. Můžete vybírat z nabídky do rakouských Alp, švýcarských Alp, italských Dolomit, Julských Alp aj.

více