Londýn a okolí

6 denní zájezd   Velká Británie Velká Británie    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: privát       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Pojeďte s námi poznávat a obdivovat hlavní město nejstarší evropské demokracie, které má svým návštěvníkům co nabídnout. Od jedinečných tradic, které se prezentují ve formě ceremonií po nesčetné historické památky a živou současnost. Zajedeme se také podívat do rodiště W. Shakespeara, do romantického Stratfordu i do univerzitního města Oxford.

v soukromí (dvoulůžkové pokoje)


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách.
2. den: Příjezd do Anglie . Začátek prohlídky LONDÝNA . Big Ben, Houses of Parliament, Downing Street, Westminster Abbey (UNESCO), Trafalgar Square, Hyde Park a další zajímavosti metropole na Temži.
3. den: Ráno odjezd na celodenní výlet. Nejprve se zastavíme v SALISBURY - návštěva slavné gotické katedrály. Prohlídka malebného centra se známým "Poultry Cross". Poté přejezd do údolí řeky Avon k městu BATH (UNESCO) - prohlídka centra, kde kromě klášterního kostela Bath Abbey zaujmou pozůstatky římských lázní a řada budov georgiánské architektury. Závěrem dne se vydáme k unikátním STONEHENGE (UNESCO), kruhovému chrámovému areálu, který vznikal v letech 3000 - 1500 př. Kristem.
4. den: Působivý hrad WArwicK, STRATFORD UPON AVON - historické město, rodiště W. Shakespeara. OXFORD - staré univerzitní město.
5. den: WINDSOR - královský zámek, sídlo britských panovníků. LONDÝN - Tower (UNESCO), Tower Bridge aj.
6. den: Příjezd do Prahy ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • přejezd kanálu La Manche
  • průvodce
  • 3x ubytování v soukromí (dvoulůžkové pokoje)
  • 3x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)