Velký okruh Irskem a Severní Irsko

12 denní zájezd   Irsko Irsko Velká Británie Velká Británie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: privát       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Irsko je nádherná země s bohatou a bouřlivou minulostí. Teprve na počátku 20.století získalo Irsko samostatnost, oddělilo se od svého silnějšího souseda od Velké Británie. Většina historických skvostů je zasazena v unikátní přírodní scenerii. Díky vysokému množství srážek zdejší vegetace opravdu připomíná zelený smaragd. Smaragdový ostrov je jedním z nejčastěji používaných příměrů pro tuto úžasnou zemi.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
235-01 2.7. - 13.7.2024 26 990 Kč Nástup též Plzeň. náhradník »
vyprodáno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd v podvečerních hodinách z ČR.
2. den: Přejezd kanálu La Manche, přejezd do oblasti Birminghamu/Manchesteru, ubytování v hotelu.
3. den: Ráno cesta na jihozápad Anglie, přejezd trajektem do Irska (cca 4 hodiny). Po vylodění v Irsku pokračování v cestě do oblasti Killarney. Večer ubytování.
4. den: RING OF KERRY - okružní jízda se zastávkami v jedné z nejmalebnějších oblastí Irska, proslavené nádhernými přírodními scenériemi. Procházka uprostřed hor u GAP OF DUNLOE - půvabná rokle se třemi jezery. Výlet v oblasti KILLARNEYSKÝCH JEZER, vodopád TORC. Městečko KENMARE s domky v pastelových barvách.
5. den: Dopoledne BUNRATTY - typický irský hrad a skanzen a dále do oblasti THE BURREN - neobvyklá a drsná divočina. ÚTESY CLIFFS OF MOHER - vyhlídka z útesů až 200 m vysokých, které patří k nejkrásnějším pobřežním úsekům Evropy. Při zpáteční cestě zastávka v romantickém městečku ADARE.
6. den: Prohlídka palírny tradiční irské whiskey - MIDLETON. Odpoledne BLARNEY CASTLE - snad nejznámější hrad Irska, ke kterému se váže řada pověr a zejména pak proslulý „kámen výřečnosti”. CORK - čilé přístavní město na ostrově mezi rameny řeky Lee.
7. den: Přejezd na východ Irska. ROCK OF CASHEL - vápencová skála s pozoruhodnou impozantní zříceninou hradu z 12. st., bývalého sídla keltských králů, který vévodí stejnojmennému městečku. Návštěva raně křesťanského kláštera GLENDALOUGH (založen v 6. st.) v překrásném údolí, jemuž se říká „údolí dvou jezer” či „Irské Delfy”.
8. den: Zastávka u zříceniny hradu DUNLUCE, který vévodí Causeway Coast a dramaticky se tyčí na vrcholu čedičového skalního výběžku - fotopauza u hradu, který byl předlohou pro hrad Cair Paravel z knižní série Letopisy Narnie od C. S. Lewise. OBRŮV CHODNÍK (Giant´s Causeway) s pozoruhodnými šestibokými čedičovými sloupy (UNESCO). Lehká turistika v oblasti, ti odvážnější mohou překonat slavný visutý provazový most CARRICK-A-REDE-ROPE. 20 m dlouhý a 1m široký lanový most vede ve výšce 30 m přes propast. Magická alej DARK HEDGES - zastávka u nekrásnější bukové aleje na světě, proslavené seriálem Hra o trůny. Prohlídka LONDONDERRY - městské hradby, historické centrum.
9. den: CARRICKFERGUS - nejimpozantnější středověká pevnost Severního Irska. BELFAST , město pyšnící se viktoriánskými budovami. Muzeum TITANIKU, historické centrum vč. extravagantní budovy radnice. MONT STEWART HOUSE - okázalé sídlo rodu Londonderryů s nevídanými interiéry a zahradami. Přes jezero STRANGFORD LOUGH k podvečerní návštěvě městečka DOWNPATRICK - exteriér katedrály Down Cathedral, která je výsledkem 16 století trvajících prací a oprav a zastávka u hrobu sv. Patrika.
10. den: Cesta ze Severního Irska. NEWGRANGE - zastávka v návštěvnickém centru. Přejezd do DUBLINU - hlavní a zároveň největší město Irské republiky, sídlo irských vládců. Prohlídka více jak 1000 let starého města. Trajekt do Anglie, noční přejezd.
11. den: Ráno přejezd do Londýna. Prohlídka významných památek LONDÝNA. Ve večerních hodinách odjezd, noční přejezd kanálu La Manche.
12. den: Příjezd do ČR ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu luxusním autobusem
  • 8x nocleh dle času trajektu (1x hotel – dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím, 7x v soukromí – dvoulůžkové pokoje)
  • 7x polopenzi
  • trajekty do Británie a Irska
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna do 20 000 Kč (příplatek: 540 Kč)
  • 1/1 pokoj není možný