Palmová Ligurská riviéra

8 denní zájezd   Itálie Itálie    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Tento zájezd Vás zavede do malebné části Ligurské riviéry, která dostala název Riviéra Ponente – Palmová riviéra. Vzhledem k příjemnému klimatu se zde velice daří vysazeným palmám, které dávají pobřeží název a trochu exotický vzhled. Romantiku tohoto kraje umocňují nedaleké Přímořské Alpy, které se klenou nad zdejším pobřežím. Navštívíme metropoli Ligurie Janov, malebná historická centra zdejších městeček (Imperia, Laigueglia, Cervo, Noli), zahrady Vila Hanbury, středověké městečko Dolceaqua i pompézní San Remo. Na závěr strávíme den na jedinečném místě sesterské Riviéry Levante v překrásné oblasti Cinque Terre.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
120-01 21.9. - 28.9.2024 14 990 Kč 13 990 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v pozdních odpoledních hodinách.
2. den: JANOV – prohlídka metropole Ligurie , významné přístavní město, historické centrum bylo zařazeno na seznam UNESCO, dominantou města je maják Lanterna, dóm sv. Vavřince, brána La Porta Soprana. Město je také na každém kroku spojeno s Kryštofem Kolumbem, jehož jméno nesou různé budovy a dokonce i letiště. Dojezd na ubytování.
3. den: MENTON – první město Francouzské riviéry, schované v klínu vysokých hor, proslulé svými plážemi a pěstováním citrónů, které se také staly symbolem města. Nad městem se tyčí největší a nejhezčí barokní kostel celého Azurového pobřeží, kostel sv. Michala. VILA HANBURY – nádherná botanická zahrada, dnes přírodní park plný exotických rostlin a stromů z celého světa. V r. 1867 zakoupil tuto vilu na mysu Mortola anglický botanik Sir Thomas Hanbury s bratrem a plně využili jedinečně mírné a slunečné ligurské klima k založení zahrady exotických rostlin. DOLCEAQUAC – středověká vesnice pod svahy Přímořských Alp, které dominují ruiny Castello dei Doria z 15. stol. a most Ponte vecchio ze stejné doby s jediným 33 metrů dlouhým kamenným obloukem, na okolních svazích rostou terasovité vinice, ze kterých se vyrábí proslulé těžké červené víno di Dolceaqua.
4. den: SAN REMO (UNESCO) – přímořské letovisko, kde šlechta na konci 19. stol. objevila radovánky, které nabízí Italská riviéra. San Remo leží mezi dvěma mysy – Capo Verde a Capo Nero, díky mírnému klimatu se stalo světoznámým místem rekreace anglické buržoazie a ruské aristokracie. Mezi nejvýznamnější památky patří katedrála S. Siro v lombardsko-románském stylu, ruský kostel, saracénská věž, postavená pro obranu starého města zvaného La Pigna – borová šiška. IMPERIA – město ležící u ústí stejnojmenné řeky, podle které byla pojmenována dvě spojená města Oneglia a Porto Maurizio. Prohlídka slavnější a krásnější části Imperie – Porto Maurizio , které si dodnes uchovalo svůj středověký ráz a skládá se z řady středověkých náměstí a ulic. Odpoledne koupání na Italské riviéře .
5. den: Dnešní den je věnován výletu do Francie, na pobřeží plné barev, s pěknou přezdívkou „Azurové“. Návštěva NICE - města s romantickou starou částí i palmovou Anglickou promenádou, vyhlídka Le Chateau na město a starý původně římský přístav. Odpoledne zastávka v EZE - skalní město, botanická zahrada, návštěva parfumerie Fragonard.
6. den: NOLI – vesnice s neskutečně dlouhou a bohatou historií, široká pláž (možnost koupání), středověké věže, románsko-byzantský kostel San Paragorio, a vysoko na zalesněném svahu rozpínající se středověké opevnění a ruiny Castello Monte Ursino s dalekým výhledem. Koupání na veřejné pláži s křišťálově průzračnou vodou. CERVO – nejkrásnější z mnoha přímořských vesnice východně od Imperie, na Riviera di Ponente . Shluk úzkých uliček a domů je situován kolem oblázkové pláže, na vrcholu nad městečkem stojí kostel San Giovanni Battista s krásnou barokní fasádou. Ochutnávka produktů z oliv, koupání na místní pláži.
7. den: Na závěr našeho zájezdu navštívíme „perlu“ francouzské Riviéry - MONACO - MONTE CARLO - krásou zářící malé knížectví. Katedrála, Knížecí palác, Oceánografické muzeum, kasino aj. Večer odjezd do ČR.
8. den: Příjezd do ČR v dopoledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • 5x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenze
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2500 Kč)