Rozmanité Dolomity - Alpe di Siusi, Brenta, Merano - bez nočních přejezdů

7 denní zájezd   Itálie Itálie    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Na tomto zájezdu uvidíte novinky v naší nabídce Alpe di Siusi, horami sevřené malebné Merano, dolomitské „vzorové“ údolí Tschamintal, masiv Monte Cavallo i čarokrásnou skupinu Brenta, do které se vyplatí i nostalgicky vrátit. Cesta tam i zpět je bez nočních přejezdů.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách.
2. den: Výlet do čarokrásné horské skupiny PRESANELLA, která se vypíná nad horským střediskem MADONNA DI CAMPIGLIO. Výstup (nebo výjezd lanovkou) k jezeru LAGO RITORTO s překrásnou polohou, v jehož křišťálové vodě se zrcadlí kamenné věže skupiny BRENTA. Sestup do Madonny vede nádherným horským lesem a širokými horskými pastvinami.
3. den: Výlet do rozmanité dolomitské skupiny ALPE DI SIUSI (Seiser Alm), která je považována za jeden z největších přírodních divů této části Tyrolska. Výlet z horského střediska COMPATSCH, kde nad horskými pastvinami ční bíložluté mohutné skalní věže k chatě Arnika a na vrchol PUFLATSCH.
4. den: Výlet jižním směrem malebnému jezeru LAGO DI MOLVENO, které patří k nejkrásnějším jezerům v Dolomitech . Výjezd z městečka ANDALO lanovkou na vrchol Paganella, ze kterého jsou nádherné výhledy na skupinu Brenta a jezero Molveno nebo výlet od jezera Lago di Molveno.
5. den: Údolí TSCHAMINTAL, které je považováno za nejkrásnější a vzorové údolí jižních Alp. Nad lesními loukami vystupují fantastické skalní věže horských masivů. Cestou zpět zastávka ve městě BOLZANO .
6. den: Proslulé lázeňské město MERANO zasazené hluboko pod masivy Jižního Tyrolska - výjezd lanovkou Meran 2000, vyhlídková cesta na vrchol ST.OSWALD (2185m). Prohlídka nádherných terasových zahrad zámku TRAUTTMANSDORF, který si zamilovala i císařovna Sissi a kde jedinečná kombinace květin a stromů vytváří terasy s výhledy na okolní hory.
7. den: Ráno odjezd z hotelu. Výlet lanovkou u městečka VIPITENO na masiv MONTE CAVALLO, ze kterého jsou nádherné výhledy na údolí VAL ISARCO i VAL RIDANNA a horské zaledněné masivy na italsko-rakouské hranici. Odjezd do Čech, příjezd ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 210 Kč)