Nejkrásnější jezera, soutěsky a vrcholy rakouských a německých Alp

4 denní zájezd   Rakousko Rakousko    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Tento zájezd Vás zavede za romantikou rakouských a německých Alp k jedinečným jezerům, ve kterých se zrcadlí rozeklané štíty hor, na krásné vyhlídkové vrcholy i k dalším přírodním zajímavostem jako jsou soutěsky a ledová jeskyně.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. Pěkná procházka pod severní stěnou DACHSTEINU kolem jezer VORDERER A HINTERER GOSAUSEE , kde z vod jezera vyrůstá ohromný, ledovcem pokrytý Dachstein . Zájemci si mohou vyjet lanovkou na vyhlídkový bod a dojít k chatě GABLONZER HÜTTE odkud jsou pohledy na jezera a Dachstein z výšky. Nocleh.
2. den: Výlet do srdce národních parku VYSOKÉ TAURY . Procházka jedinečnou soutěskou LICHTENSTEINKLAMM po dřevěných mostkách nad dravou bystřinou. Výlet do malebného termálního údolí GASTEINERTAL. Výjezd lanovkou na STUBNERKOGEL, kde se nachází jedinečná turistická atrakce – „visutý most“. Návštěva proslulých lázní BAD GASTEIN , kde se přímo v centru nachází romantické vodopády, ev. relaxace v termálních lázních Felsenbad.
3. den: Výjezd lanovkou na SCHMITTENHÖHE (1956 m), významný rozhledový bod s výhledy na Vysoké Taury a Kitzbühelské Alpy i na jezero Zellersee. Návštěva ZELL AM SEE – lázně u stejnojmenného jezera se secesními hotely a nábřežní promenádou. SOUTĚSKA KITZLOCHKLAM – jedna z nejkrásnějších soutěsek v Alpách s množstvím přírodních jezírek, skalních útesů kolem bouřících vod řeky Rauriser Ache.
4. den: Výlet k romantickému jezeru KÖNIGSSEE pod monumentálním skalním masivem Watzmannu. Zájemci mohou absolvovat projížďku loďkou ke kostelu Sv. Bartoloměje a až k jezeru OBERSEE (na obou místech lze vystoupit na libovolnou dobu, od kostela sv. Bartoloměje možnost vycházky k Ledovcové kapli ve stěně Watzmannu, na druhém místě procházka k jezeru OBERSEE, které je lemováno strmými skalními štíty). Návrat do Čech ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování v hotelu*** (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x snídani

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 140 Kč)
  • 3x večeře (příplatek: 540 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 1000 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Alpy zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Alp nebo zájezd s pěší turistikou. Můžete vybírat z nabídky do rakouských Alp, švýcarských Alp, italských Dolomit, Julských Alp aj.

více