Andalusie a Murcie

13 denní zájezd   Španělsko Španělsko    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Andalusie je největší a turisticky nejnavštěvovanější region celého Španělska. Můžete zde strávit nezapomenutelnou dovolenou. Slunce nad zdejší krajinou svítí prakticky celý rok, oblast je plná památek svědčících o bohaté historii. Obohacením programu zájezdu je návštěva méně známého kraje Španělska Murcii.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
255-01 2.10. - 14.10.2024 23 890 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
málo míst

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd ráno. Noční přejezd Francií.
2. den: Kolem poledne příjezd do jižního Španělska na pobřeží Costa Blanca . Ubytování, volno u moře.
3. den: Návštěva největších evropských palmových hájů v ELCHE, které jsou zařazeny na seznam UNESCO. Nachází se zde na 300 000 palem datlových. Součástí palmového háje je městský park Parque Municipal a zahrada El Huerto del Cura. Přejezd do Granady . Cestou zastávka v GUADIXU, městečku s památkově chráněnými bizarními jeskynními domy. Procházka jeskynním městem je opravdu nevšedním zážitkem.
4. den: Prohlídka perly Andalusie «GRANADY ::ES-granada» (UNESCO), města tisíckrát opěvovaného básníky a spisovateli. Návštěva ALHAMBRY, jedinečného komplexu maurských staveb, který se rozkládá na vyvýšenině nad městem. Jedinečně zachovalý komplex maurských staveb na světě. Příjemné chvíli určitě strávíte v pohádkových zahradách Generalife. Pokračování prohlídky památek: katedrála, královská kaple, Albaicín. Fakultativně představení flamenca.
5. den: Celodenní prohlídka CORDOBY – historické centrum (UNESCO) tvoří bývalá židovská čtvrť a zde se také nachází nejvýznačnější místní památka – Mezquita, mešita původně z  8. století, v průběhu staletí byla zdokonalena a zkrášlena. Dále hrad katolických králů Alcázar de los Reyes Cristianos.
6. den: Celodenní prohlídka «SEVILLY ::ES-sevilla» (UNESCO) ležící na březích řeky Guadalquivir. Centrem je bývalá židovská čtvrť Santa Cruz, kde v okolí náměstí Plaza Virgen de los Reyes nalezneme nejvýznačnější památky, katedrála, palácový komplex Alcazár, staré paláce a historické budovy, Torre del Oro aj. Přejezd na ubytování na Costa del Sol .
7. den: Přejezd na pobřeží Costa del Sol . Výlet do Mijas, vesničky „pueblos blancos“ s krásným výhledem na moře a  hory. Ubytování na Costa del Sol . Odpoledne volno u moře. Večeře. Nocleh.
8. den: Dopoledne návštěva anglického Gibraltaru (platný cestovní pas), pevnosti ovládající vjezd do Středozemního moře. Odpoledne průjezd pohořím Sierra de Ronda do historického městečka Ronda vybudovaného na dvou skalních masivech oddělených hlubokou roklí, kterou protéká řeka Guadalevín. Nocleh.
9. den: Celodenní volno u moře nebo dopolední 4 hodinový fakultativní výlet do Malagy . Procházka městem, katedrála, muzeum Picasso, středověký maurský palác Alcazaba, panoráma z hotelu Mariotte. Návrat na hotel nebo volno v Malaze a individuální návrat vlakem na hotel. Nocleh.
10. den: Cesta při pobřeží do severní Andalusie . Zastávka v městečku Nerja , které má arabský původ, vyhlídka Balkon Evropy. Návštěva bílé vesničky Frigiliana, která patří mezi nejkrásnější bílé vesničky v oblasti Andalusie . V nejvyšší části naleznete maursko-mudejarskou čtvrť, typickou pro oblast Andalusie . Zastávka u mohutného akvaduktu Aguila z 18 století. Nocleh v oblasti Mojácar-Almeria . Nocle
11. den: Průjezd krajem Murcia . Návštěva poutního místa Caravaca de la Cruz. Na kopci obklopeném středověkými hradbami naleznete hrad a katedrálu s údajným zázračným dvojramenným křížem uloženým v hradní svatyni. Prohlídka centra Alicante , oblast přístavu a majestátní hrad Castillo de Santa Bárbara. Tato pevnost byla vybudována Kartaginci a nachází se zde také bohatá sbírka soch z 20. století, které jsou rozmístěny na hradbách pevnosti. Ubytování na pobřeží Costa Blanca , obvykle v Benidormu . Nocleh.
12. den: Celodenní volno u moře. Brzy odpoledne odjezd. Noční přejezd do ČR.
13. den: Odpoledne příjezd do ČR.

Cena obsahuje:

  • dopravu lux. autobusem
  • 10x ubytování v hotelu
  • 10x polopenzi
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • Minimální částka na vstupy 130 €.

Slevy:

  • 3. osoba na přistýlce (sleva: -1500 Kč)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna do 20 000 Kč (příplatek: 585 Kč)
  • 1/1 pokoj - povinný při nedoobsazení (příplatek: 7700 Kč)
  • prohlídka Alhambry s místním průvodcem (nutno nahlásit ihned při objednání zájezdu, potvrzení podle kapacity, po 30.6. na zpětné potvrzení) (příplatek: 1100 Kč)
  • K rezervaci je nutné uvést číslo a celé datum platnosti cestovního dokladu (pasu) a s tímto dokladem pak do Španělska cestovat, jinak je rezervace neplatná.
  • Fakult. výlet do Malagy (příplatek: 290 Kč)
  • Tyto tři vstupy lze objednat nejpozději do 31.8., lépe ale hned při přihlášení:
  • Katedrála v Cordobě (příplatek: 320 Kč)
  • Katedrála v Seville (příplatek: 330 Kč)
  • Palác Real Alcazár v Seville (příplatek: 400 Kč)
  • Večerní flamenco v Granadě (příplatek: 780 Kč)