Malebné katalánské pobřeží - letecky

7 denní zájezd   Španělsko Španělsko    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: polopenze   



Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy do Barcelony. Transfer do hotelu.
2. den: FIGUERES – návštěva muzea Salvatora Dalího. BESALÚ – malé, ale velmi pěkné historické městečko ve vnitrozemí, založené již Římany se zachovalou románskou architekturou známé svým kamenným středověkým opevněným mostem. GERONA– malebné historické město s pěknou katedrálou, která skrývá unikátní gobelín Stvoření, krásné uličky starého města.
3. den: MONTSERRAT – horský benediktinský klášter ležící v bizarním skalnatém pohoří. Jde o jedno z nejposvátnějších míst Katalánska, zasvěcené Panně Marii Montserratské. Odpoledne odpočinek a koupání.
4. den: Návštěva starobylého městečka PALS, které má zajímavou polohu na kopci, a ze kterého lze spatřit i mohutný hřeben Pyrenejí oddělující Katalánsko a Francii. V městečku se nachází mnoho malebných zákoutí, kde je možné nafotit nádherné snímky. Dále CADAQUÉS – bílé pobřežní městečko, které svou romantickou krásou lákalo i řadu umělců (např. S.Dalího). Pobřeží je tvořeno malými plážemi a rozeklanými útesy, které zvyšují atraktivitu tohoto místa. V romantických bílých uličkách najdete opět mnoho krásných zákoutí.
5. den: Výlet za krásami pobřeží. BLANES – návštěva botanické zahrady. Romantický výlet lodí podél skalnatého pobřeží do TOSSY DE MAR – starobylé městečko s dávnou minulostí, rozložené v malebném zálivu a známé čistotou pláže.
6. den: BARCELONA (UNESCO) – metropole Katalánska (zajímavá gotická čtvrť, přístav, vrch Montjuic, tepna starého města La Rambla a hlavně velké množství staveb slavného španělského architekta Antoni Gaudího – Sagrada Familia, Tři Grácie, La Pedrera aj.).
7. den: Odlet z Barcelony do Prahy.

Cena obsahuje:

  • leteckou dopravu Praha – Barcelona – Praha
  • dopravu autobusem dle výletů
  • průvodce
  • 6x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 210 Kč)