Termální lázně Eger - pobyt na 3 noci

5 denní zájezd   Maďarsko Maďarsko    Pobytové zájezdy s výlety z termálních lázní

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Lázeňské historické město leží uprostřed známé vinařské oblasti, cca 120 km severovýchodně od Budapešti. Za návštěvu stojí středověký hrad, bazilika, barokní budovy a kostely, výjimečné je místní egerské víno. Lázně nabízí dva typy léčivé vody - první pramen o teplotě 28°C obsahuje radon, druhý o teplotě 47°C obsahuje síru.
Lázně jsou vhodné při léčbě poruch pohybového ústrojí a revmatismu, chronického pocení, opotřebení kloubů, degenerace páteře, kožních onemocnění, zažívacího ústrojí, nebo gynekologických potíží.

Lázeňský areál je zasazený v zeleni, v parku o rozloze 5 ha a nabízí kromě léčebné, a zážitkové části i turecké lázně. Léčebná a zážitková část nabízí návštěvníkům venkovní (37°C) a polokrytý bazén s obsahem síry (31°C), 2 vnitřní bazény s obsahem síry (32-37°C),
3 venkovní bazény s obsahem radonu - léčebný (27-29°C), sedací (32-34°C) a velký (22-26°C), venkovní zážitkový bazén s vodním hradem, skluzavkou a atrakcemi pro děti (30°C), dětské brouzdaliště (30-32°C), velký venkovní plavecký bazén (26°C) a 3 tobogány. Turecké lázně (za poplatek) jsou přímo propojené s lázeňským areálem a nabízí turecký bazén, bublinkový bazén, třpytivý bazén, 3 relaxační a zážitkové bazény, tradiční turecké lázně Hammam a léčebné procedury, sauny a odpočinkové místnosti.

Doprava autobusem:
Odjezd autobusů z ČR je ve čtvrtek ve večerních hodinách, příjezd do Egeru je v pátek v ranních hodinách. Odjezd z Egeru je v pondělí v dopoledních hodinách, příjezd do ČR je v pondělí ve večerních hodinách.
Nástupní místa: Praha - Kolín - Kutná Hora - Havlíčkův Brod - Jihlava - Brno.

Výlety:
Údolí krásné paní (v ceně zájezdu)
- ochutnávka egerských bílých a červených vín
v údolí s cca 200 vinnými sklepy. Možnost nákupu vybraných vín.

Hrad, bazilika, minaret (v ceně zájezdu)
- procházka městem se zastávkou u nejznámějších památek v Egeru. Středověký hrad, klasicistní bazilika - 2. největší kostel v Maďarsku, minaret - nejseverněji situovaná památka na tureckou nadvládu v Evropě.

Hotel FLÓRA***
Hotel se nachází přímo u lázeňského areálu a cca 10 minut chůze od centra města.
Ubytování: dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím a balkonem s možností 1 přistýlky, TV, minibar, WIFI, klimatizace u některých pokojů za příplatek, vypůjčení županu za poplatek (platí se na místě).
Vybavení hotelu: recepce, restaurace, bar, sluneční terasa, fitness, solarium, kadeřnictví, kosmetika, manikúra, pedikúra, kulečník, šipky, tenisový kurt, půjčovna kol, WIFI a wellness centrum (termální zážitkový bazén s atrakcemi, dětský bazén, jacuzzi, infrasauna, finská sauna, parní sauna, aroma sauna, ochlazující bazén, Kneippův chodník).

V ceně zájezdu je zahrnuta polopenze - snídaně a večeře formou bohatého bufetu.


Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 2x výlet
  • 3x ubytování v hotelu
  • 3x polopenzi
  • vstupné do lázní
  • vstupné do hotelového wellness centra
  • pobytovou taxu
  • delegátský servis

Slevy:

  • senioři nad 65 let (5 %) - nelze sčítat s časovou slevou (sleva: -350 Kč)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 150 Kč)
  • 1/1 pokoj bez balkonu (příplatek: 1400 Kč)