Skvosty severní Itálie a Vídeň

5 denní zájezd   Itálie Itálie    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


V tomto zájezdu navštívíte skvosty severu Itálie, které neodmyslitelně patří mezi hlavní cíle turistů celého světa. Okouzlí Vás romantické Benátky, starobylá Padova i světoznámá Verona.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách, noční přejezd do Itálie.
2. den: Příjezd do oblasti jednoho z nejkrásnějších velkých italských jezer LAGO DI GARDA . MALCESINE - při procházce městem můžete obdivovat promenádu s malým přístavem, křivolaké uličky plné obchůdků, nebo si můžete podívat na hrad s panoramatickou vyhlídkou na působivé rozeklané hory, které obklopují severní část jezera. Malebné městečko SIRMIONE na jižním břehu jezera Garda se scaligerských hradem a rozsáhlými pozůstatky římské vily a lázní. Město Romea a Julie VERONA (UNESCO) se slavným amfiteátrem, domem Julie s neméně slavným balkonem, romantické uličky s možností procházek.
3. den: Starobylá PADOVA – univerzitní město se stavbami z 12.- 15. století s obrovským náměstím se sochami a vodotrysky Prato della Vale a malebným starým městem a monumentální bazilikou Sv. Antonína. VICENZA (UNESCO) - město proslavil především renesanční architekt Andrea Palladio. Piazza Signori, Basilica Palladiana - středověká radnice ze 13. st. obestavěna dvojitými arkádami, která patří mezi nejslavnější stavby architekta Palladia. Torre Bissara, věž ze 12. století, Loggia del Capitano aj.
4. den: Jedno z nejslavnějších italských měst BENÁTKY (UNESCO) - světově proslulé město rozložené v laguně mezi pevninou a otevřeným mořem na 118 ostrůvcích při 150 kanálech, přes něž se klene 400 mostů, s nábřežními promenádami i úzkými uličkami, s romantickými zákoutími, zejména však s obrovským počtem palácových staveb a více než stovkou kostelů. Noční přejezd do Rakouska.
5. den: VÍDEŇ (UNESCO) - pěší prohlídka historického centra: Hundertwasserovy domy, Hofburg, ulice Graben, Staré město, Stephansplatz s monumentálním dómem sv. Štěpána, aj. Návrat do Prahy ve večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 2x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 2x snídani

Slevy:

  • Důležité upozornění: Na uvedené ceny se již nevztahují žádné další slevy (kromě slev pro skupinky).

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 150 Kč)