To nejlepší z Itálie

8 denní zájezd   Itálie Itálie    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Během osmi dnů Vás čeká návštěva antického Říma, sídla papeže Vatikán či nezapomenutelných Pompejí. Vystoupáte na sopku Vesuv a lodí se přepravíte na smaragdový ostrov Capri. Navštívíte i jedinečné město na laguně a desítkách ostrovů Benátky a perlu Toskánska renesanční Florencii.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
423-01 12.10. - 19.10.2024 12 990 Kč 12 470 Kč Odjezd též z Brna, Hradce Králové a Pardubic. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 1.3.

Program zájezdu

1. den: V podvečerních hodinách odjezd.
2. den: Ráno příjezd do oblasti Benátek . Plavba mezi ostrovy benátského venkova na půvabné BURANO. OSTROV BURANO v Benátské laguně , ostrov pestrobarevných domků a ruční výroby krajek. Prohlídka historického města BENÁTKY (UNESCO), Piazza S. Marco s úchvatnou bazilikou, Dóžecí palác – symbol slávy a moci Benátek s krásným podloubím ve stylu benátské gotiky, Kampanila - možnost vyjet výtahem na zvonici s vyhlídkoukterá ilustruje, proč se o Benátkách hovoří jako o městu ostrovů, Canal Grande a okázalé paláce, tržnice, Basilica dei Frari (františkánský klášterní kostel s díly Tiziana, Belliniho i Donatella). Projdeme se benátskými uličkami s paláci, kostely, mosty, až ke slavnému mostu Ponte Rialto, nejstarší benátský most vedoucí přes Velký kanál. V podvečer návrat lodí k busu a odjezd na ubytování.
3. den: Prohlídka FLORENCIE (UNESCO), město můžeme právem označit za jedno z hlavních center umění v Evropě, kolébku renesance. Prohlídka města, kostel Santa Croce, katedrála S.Maria del Fiore, baptisterium, hrobka Medicejských, náměstí Piazza della Signoria s Palazzo Vecchio, nejstarší dochovaný most ve městě Ponte Vecchio aj. Ubytování.
4. den: Přejezd do ŘÍMA (UNESCO), ať již navštívíte město poprvé nebo jste zde již poněkolikáté, kouzlu této živoucí metropole se nedá odolat. Málokde se svědectví minulosti a současnosti doplňují tak harmonicky, jako právě v Římě. Prohlídka nejvýznamnějších památek hl. města, Piazza Navona - nejkrásnější barokní náměstí s fontánami, Fontána di Trevi – nejslavnější a největší římská fontána je díky Felliniho filmu „La Dolce Vita“ známá po celém světě, Pantheon – nejzachovalejší antická památka na světě, pradávná sláva Fora Romana - které bylo pupkem antického římského impéria, slavné Koloseum (exteriér), symbol města a jeden ze 7 novodobých divů světa, Palatin, Kapitol - náměstí navržené Michelangelem s nádhernými paláci se vzácnými sbírkami soch i obrazů, kašnou a jezdeckou sochou Marca Aurelia nebo fotogenické Španělské schody. Odjezd na ubytování, fakultativně večeře v hotelu.
5. den: Dopoledne VATIKÁN (UNESCO) - náměstí sv. Petra s obrovskými kolonádami z dórských sloupů a majestátní bazilika sv.Petra na jejíž výzdobě se podíleli Raffael, Michelangelo a další - možnost výstupu na kopuli s krásným výhledem na celý Řím. Odpoledne navštívíme zámek Palazzo Reale v CASERTĚ , blížící se rozměry k Versailles, s více jak tisícem pokojů, velkolepými schodišti, překrásnou zahradou s fontánami a okrasnými vodními díly. Odjezd na ubytování do oblasti Neapolského zálivu .
6. den: Dopolední výlet po stopách vulkanické erupce v r. 79 n.l. Nejdříve si prohlédneme POMPEJE , velkolepý příklad starořímského města zničeného erupcí sopky. VESUV, fakult. výjezd na temně se tyčící sopku nad Neapolí , procházka kolem samotného jícnu vulkánu, rozhledy na Neapolský záliv . Odpoledne NEAPOL (UNESCO), město výjimečné životním stylem obyvatel i gastronomií, navštívíme historické centrum Centro Storico – písní opěvovaná čtvrť Santa Lucia, hrozivým cimbuřím obehnaný hrad Castel Nuovo, královský palác Palazzo Reale a kostel San Francesco di Paola na Piazza del Plebiscito aj.
7. den: Přejezd do SALERNA , prohlídka katedrály s hrobem evangelisty Matouše, procházka po promenádě a fakult. lodní výlet podél AMALFSKÉHO POBŘEŽÍ - Costiera Amalfitana (UNESCO). Navštívíme středověké AMALFI s dómem sv. Ondřeje a krásnou polohou u moře. Procházka do ATRANI, městečka nalepeného na Dračí kaňon. Fakult. plavba do SMARAGDOVÉ JESKYNĚ nebo výlet místní dopravou vysoko do kopců nad Amalfi, do elegantního RAVELLA, městečka zavěšeného mezi mořem a oblohou s neskutečnými výhledy a krásnými zahradami. V podvečer odjezd do ČR.
8. den: Předpokládaný návrat v odpoledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x snídani

Cena neobsahuje:

  • vstupní taxu do Benátek, pobytovou taxu
  • fakultativní a lodní výlety, dopravu po Benátkách

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 360 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 4000 Kč)
  • 5x večeře (příplatek: 2000 Kč)
  • všechny níže uvedené vstupy je nutné nahlásit při přihlášení (nejpozději 1 měsíc před odjezdem), ceny vstupenek se mohou zvýšit - rozdíl je hrazen na místě
  • Vesuv (vstupné + rezervační poplatek) - dospělý (příplatek: 390 Kč)
  • Vesuv (vstupné + rezervační poplatek) do 24,99 let (příplatek: 320 Kč)
  • zámek Caserta + zahrady (vstupné + rezervační poplatek) - dospělý (příplatek: 420 Kč)
  • zámek Caserta + zahrady (vstupné + rezervační poplatek) 18 - 23,99 let (příplatek: 120 Kč)
  • zámek Caserta + zahrady (vstupné + rezervační poplatek) do 17,99 let ZDARMA
  • zahrady Caserta (vstupné + rezervační poplatek) - dospělý (příplatek: 300 Kč)
  • zahrady Caserta (vstupné + rezervační poplatek) 18 -23,99 let (příplatek: 120 Kč)
  • zahrady Caserta (vstupné + rezervační poplatek) do 17,99 let ZDARMA

Mohlo by vás zajímat

Neapolský záliv

Vydejte se do nádherné oblasti Neapolského zálivu, kde můžete obdivovat starověké Pompeje, romantický ostrov Capri, sopku Vesuv, zámek Casertu a další pozoruhodnosti.

více