Cornwall, jižní Anglie

6 denní zájezd   Velká Británie Velká Británie    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: privát       doprava: autobusem       strava: polopenze   



Program zájezdu

1. den: Odjezd v ranních hod., přejezd do Francie.
2. den: Přejezd kanálu La Manche. EXETER - prohlídka impozantní katedrály, možnost Nakupování. Průjezd oblastí vřesovišť BODMIN MOOR - přírodní rezervace s kouzelnými scenériemi. Zastávka u JAMAICA INN - hospoda z 18. století, kterou proslavila spisovatelka Daphne du Maurier v příběhu o pašerácích. Ubytování.
3. den: Odjezd na nejzápadnější cíp Anglie, skalnatý mys LAND’S END - „konec světa“, procházka po skalnatých útesech s překrásnou vyhlídkou na ostrovy Isles of Scilly. Přejezd do PENZANCE - procházka městem s přímořskou promenádou. Prohlídka MINACK TEATRE - impozantní divadlo na skalním útesu. Normanský klášter ST MICHAEL’S MOUNT - britská obdoba slavného francouzského kláštera. Přejezd do městečka ST IVES - prohlídka typického anglického letoviska.
4. den: Rybářský přístav TINTAGEL - prohlídka zřícenin legendárního hradu krále Artuše – TINTAGEL CASTLE. OLD POST OFFICE - vzácná ukázka cornwallského stavení ze 14. století. Zastávka v PLYMOUTH - prohlídka přístavního města, z něhož vyplouvaly objevitelské plavby. Přejezd do oblasti DARTMOORSKÝCH BLAT - úchvatná příroda s divokými poníky a jeleny. Zastávka v miniaturní vesnici POSTBRIDGE, přímo uprostřed národního parku.
5. den: STONEHENGE - nejznámější prehistorické kultovní místo v Anglii. Přejezd do LONDÝNA k prohlídce pamětihodností - Big Ben s parlamentem, Westminster Abbey, Buckinghamský palác, Trafalgarské náměstí, Downing Street, návštěva London Eye, náměstí Leicester Square, Piccadilly Circus a další. Večerní přejezd kanálu La Manche.
6. den: Večer návrat do ČR.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • trajekt
  • průvodce
  • 3x ubytování v soukromí – dvoulůžkové pokoje
  • 3x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)