Přírodní krásy a památky Zakarpatské Ukrajiny

6 denní zájezd   Ukrajina Ukrajina    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: polopenze   



Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v podvečerních hodinách.
2. den: Ráno prohlídka jednoho z nejhezčích měst Ukrajiny města LVOV , na jehož tváři se podepsalo, že patřilo ve své historii pod různé vládce (Polsko, Habsburskou monarchii, SSSR i Ukrajinu). Město se pyšní pěkným historickým centrem s různými kostely, najdete zde katolické i pravoslavné. Odpoledne návštěva poutního místa kláštera UNIV u Lvova , který je jednou z nejvýznamnějších řeckokatolických památek západní části Ukrajiny .
3. den: Den věnovaný NÁRODNÍMU PARKU SINĚVIR, který je jednou z hlavních přírodních atrakcí Zakarpatské Ukrajiny . Výjezd lanovkou na Poloninu Boržava, pěší procházky s pěknými výhledy na celé okolí. Odpoledne lehká procházka k VODOPÁDU ŠIPOT.
4. den: Dopoledne strávíme putováním po stopách Nikoly Šuhaje loupežníka. Navštívíme vesničku KOLOČAVA na jižní straně Siněvirského parku. Ve vesnici je škola s upomínkou na Ivana Olbrachta, u dřevěného kostela sv. Ducha se nachází hroby českých četníků zabitých Nikolou Šuhajem, na hřbitově blíže náměstí hrby Eržiky a Nikoly, dále je zde muzeum československé školy i stylová hospůdka z bývalé četnické stanice. Odpoledne procházka u legendami opředeného SINĚVIRSKÉHO JEZERA, které je nejznámějším i nejvýše položeným jezerem v Zakarpatí.
5. den: Ráno zastávka v městečku MUKAČEVO u středověké pevnosti, od které se naskýtá pěkný pohled na město. Poté prohlídka UŽHORODU – města, které je nazýváno „bránou Ukrajiny“ a leží na pravém břehu řeky Už. Procházka zajímavým Starým městem s původní synagogou, řecko-katolickou katedrálou; skanzen s mnoha dřevěnými budovami včetně vzácného kostelíku sv. Michala. Odjezd do Čech.
6. den: Příjezd do Prahy v dopoledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 3x ubytování (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 180 Kč)