Kuba - fascinující ostrov

9 denní zájezd   Kuba Kuba    Vzdálené země

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: snídaně   


KUBA – největší ostrov souostroví Velké Antily, jedna z posledních zemí světa ovládaná totalitním režimem s jedinou vládnoucí stranou. Pro své přírodní krásy je nazývána stejně jako další ostrovy PERLOU KARIBIKU. Přírodu chrání řada národních parků, ve kterých žije nebo roste velké množství endemických živočichů a rostlin. Na této naší cestě budete mít možnost poznat alespoň ty nejvýznamnější, ochutnat pravý kubánský rum, pravé kubánské doutníky, navštívit památky a relaxovat na bílých písečných plážích.

Zájezd průvodcuje Ing. Milena Vančurová.


Program zájezdu

1. den: Po příletu do Havany transfer do hotelu. Ubytování. Odpočinek po letu, osobní volno. Nocleh č. 1.
2. den: Po snídani zahájíme celodenní prohlídku Havany, jednoho z nejhezčích měst Latinské Ameriky, jehož část starého města a opevnění je zapsaná na seznamu UNESCO. Uvidíme moderní část Havany, famózní promenádu Malecon, projdeme se oblastí Morro Cabaňa parku, navštívíme koloniální Havanu, projdeme se starým městem s jeho náměstími, pevnostmi a budovami postavenými v období nadvlády Španělů mezi 16. a 19. stoletím. Budete mít možnost nakoupit suvenýry. Poté odjedeme na návštěvu bar-restaurantu Bodeguita del Medio, kterou navštěvovali osobnosti jako Salvador Allende, Pablo Neruda, Hamingwai a řada dalších. Projdeme hlavní ulici staré Havany, zastavíme u Capitolu, na Plaza Revolution, v muzeu rumu. Pocelodnní prohlídce transfer do hotelu. Nocleh č. 2.
3. den: Po snídani se vydáme na západ země do provincie Pinar del Rio vzdálené 170 km od Havany do malebného Viňales Valley, které je rovněž zapsáno na seznamu UNESCO. Cesta nás povede zelenými tabákovými plantážemi, které pěstují tabák pro famózní kubánská cigára. Navštívíme autentickou kubánskou rodinu, která cigára vyrábí, dozvíme se informace o jednotlivých krocích tohoto procesu, uvidíme ruční balení těchto doutníků. Budeme pokračovat přírodními scenériemi s výhledy na „Mogoty“ na oběd do restaurace. Po obědě se vydáme do Indiánské jeskyně, kde se svezeme na lodi. Na závěr dnešního programu navštívíme skalní kresbu „ Mural de la Prehistoria“, která nás udiví svojí unikátní technologií a gigantickými rozměry. Pozdě odpoledne se vydáme zpět na cestu do Havany. Nocleh č. 3.
4. den: Po snídani odjezd do Santa Clara. Toto město sehrálo významnou roli v Kubánské revoluci a nachází se ve středu země. Revoluce tu proběhla v prosinci 1958, kdy Che Guevara napadl vojenský vlak. Ve vlaku se nachází jeho mauzoleum. Oběd v místní restauraci. Po obědě pokračování cesty do Sancti Spiritus, malého koloniálního města, založeného před 500 léty někdy kolem roku 1514, které se zachovala z větší části ve své původní podobně. Nachází se tu rovněž nejstarší kubánský kamenný most – most Yayabo. Možnost návštěvy muzea Guayabera. Můžeme rovněž poznat město ve večerních hodinách s jeho nočním životem. Můžete navštívit famózní Casa de la Trova, kde můžete zažít autentickou salsa party, tančit v noci s místními lidmi a zažít rytmické melodie místních hudebníků, který hrají karibské písně. Nocleh č. 4.
5. den: Po snídani nás čeká skutečný kubánský den. Průjezd přes druhé největší kubánské hory Escambray, které jsou unikátní nejen svojí faunou a florou, ale také svojí rolí v klimatických podmínkách Kuby. Na vlhké severní straně se nachází kávové plantáže, na suché jižní straně řada agave. Navštívíme skutečnou kubánskou farmu, kde budeme moci sledovat běžné činnosti zemědělců. Zde při obědě ochutnáte typická kubánská jídla a užijete krátké kubánské siesty. Možnost projížďky na koních. Krátce poté přijedeme do Sugar Mills Valley - famózního údolí s cukrovou třtinou a mlýny na cukrovou třtinu, zapsaného na seznam UNESCO - Manaca Iznaca. Poté přejedeme do Trinidad, další perly Kuby zapsané na seznam UNESCO, kde poznáte další tvář Kuby. Založené bylo počátkem 16. století na počest Svaté Trojice a stalo odrazovým můstkem pro dobývání amerického kontinentu. V dobách prosperity založené na obchodu s cukrovou třtinou zde bylo postaveno řada hezkých budov. Tyto budovy z 18.-19. století se zachovaly a tvoří dnes turistickou atrakci města, zapsanou na seznam UNESCO. Navštívíme rovněž Romantické museum a bar La Canchánchara. Po prohlídceodjezd do Cienfuegos, rovněž zapsaného na seznam UNESCO. Ubytování v hotelu, osobní volno. Nocleh č. 5.
6. den: Po snídani dopolední panoramatická prohlídka Cienfuegos. Koloniální město bylo založeno v roce 1819 na území ovládaném Španěly, ale jeho obyvatelé byli v prvním období francouzského původu. Leží na jižním pobřeží Kuby uprostřed oblasti, kde se pěstuje cukrová třtina, mango, tabák a káva. Není divu, že se stalo jedním z hlavních center obchodu s cukrovou třtinou, kávou a tabákem. Hned po založení obdrželo podobu neoklasického města a budovy postavené v neoklasickém stylu pořád určují tvář města. Cienfuegos bylo prvním městem v Latinské Americe v 19. století, ve kterém byly do praxe uvedeny idey modernity, hygieny a městského plánování. V roce 2005bylo zapsáno na seznam UNESCO. Odjezd do jedné z nejzajímavějších přírodních rezervací Kuby na poloostrov Zapata do Montemar národního parku, První zastavení bude v Zátoce sviní. Zde budete mít možnost vykoupat se v Karibském moři. Poté odjezd do Guamy, největší atrakce národního parku. Výlet rychlolodí do laguny de Tresoro, pozorování ptáků a vodních živočichů. Poté návštěva skanzenu Aldea Taino - vesnice dávných obyvatel. Lodí zpět a návštěva krokodýlí farmy. Odjezd na Varadero, příjezd do hotelu večer. Nocleh č.6
7. den: Volný den na Varaderu. Relaxace na plážích, all inclusive hotel servis. Možnost vodních sportů zdarma jako kajak, surf, Hobie-Cat. Denní a večerní show v resortu. Nocleh č. 7.
8. den: Po snídani volné dopoledne, v poledne check-out z hotelu. Možnost využití všech hotelových služeb do odjezdu transferu na letiště. Rovněž můžete využít tzv. Pozdního check-out servisu (za příplatek). Transfer na letiště a odlet do Prahy.
9. den: Přílet do Prahy.

Cena obsahuje:

  • 7x ubytování v hotelu ***/**** (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím) se snídaní
  • 5x oběd
  • 1x večeři
  • 1x All inclusive při pobytu na Varaderu
  • letenku Praha – Havana – Praha včetně všech tax a palivových příplatků
  • letenku Havana – Santiago de Cuba včetně všech tax a palivových příplatků
  • vstupné dle programu
  • průvodce
  • transfer po celou dobu poznávacího okruhu
  • transfer do hotelu při příletu a při odletu

Fakultativně:

  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) – (příplatek: 8290 Kč)
  • vízum na Kubu včetně vyřízení (může se měnit dle aktuálních podmínek) (příplatek: 1200 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna (příplatek: 1060 Kč)
  • Prodloužení pobytu na Varaderu – nutno domluvit individuálně v CK.