Toskánsko - Hotel Marina ***

8 denní zájezd   Itálie Itálie   

   ubytování: hotel ***       doprava: letecky       strava: polopenze   


Tento jedinečný zájezd Vám přináší kromě krásných městeček a dalších divů Toskánska také návštěvu města Miláno a jedinečných Apuánských Alp. Skutečným skvostem Itálie je pak Cinque Terre s barevnými domečky na pobřeží. Florencie, Siena, Pisa, Lucca jsou pro turisty lákavými místy s mimořádnými ukázkami románského, gotického a renesančního umění.

1. DEN – Odlet z Prahy do Toskánska, transfer na hotel, ubytování.
2. DEN – Návštěva nádherných zahrad VILY GARZONI , které patří k nejkrásnějším v celé Itálii. Návštěvníky ohromí nejen schodiště s balustrádami, ale i bazény s vodotrysky lemované pestrými květinovými záhony. LUCCA – elegantní podmanivé město, obklopené hradbami, nabízí ve svém středu atraktivní směs náměstí, malých kostelů, muzeí, galerií a dlážděných uliček. PISA (UNESCO) - prohlídka slavného Piazza dei Miracoli – Š ikmá věž, Baptisterium, Dóm atd.
3. DEN - SIENA (historické centrum Sieny je pod patronací UNESCO) - město, jehož kostely a paláce vytvářejí působivý architektonický komplex, náměstí Piazza del Campo ve tvaru půlměsíce je obklopeno 16 paláci, gotický dóm. SAN GIMIGNANO (UNESCO) - jedno z nejatraktivnějších míst Toskánska, jeho hradby a historické rodové věže dokreslují malebný obraz středověkého města. VOLTERRA - město alabastru, které dosáhlo svého největšího rozkvětu za Etrusků. Krásné městské brány, impozantní středověké paláce, gotická katedrála ze 13. stol., římské divadlo.
4. DEN – Pobyt u moře.
5. DEN - FLORENCIE (historické centrum je pod patronací UNESCO) – perla Toskánska s monumentálními stavbami florentské renesance – Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova Campanila, Baptisterium, hrobka Medicejských, Ponte Vecchio přes řeku Arno, kostel Santa Croce s hrobkou Michelangela.
6. DEN – Celodenní výlet do oblasti malebných romantických "orlích" vesniček nad mořem CINQUE TERRE (UNESCO) – tato jedinečná oblast je dostupná pouze vláčky. Navštívíme vesničku VERNAZZA ležící na skalnatém ostrohu, hrad Doria, z něhož se naskýtají pohledy jako z ptačí perspektivy na zátoku i křivolaké uličky. Dále vesničku MANAROLA , její ž barevné domky šplhají vzhůru po skále a z druhé strany ji obklopují malebné vinice. Další možností je RIOMAGGIORE – působivá ukázka architektury této oblasti, kde úzké domy stoupají od mořské hladiny po svazích kopců.
7. DEN – Pobyt u moře. Pro neposedné možnost výletu místní dopravou do městečka PIETRASANTA – romantické středověké městečko s historickým středem a úzkými uličkami.
8. DEN – Transfer z hotelu na letiště. Odlet do Prahy.

Poloha: Tento hezký hotel obklopený zelení se nachází jen pár metrů od centra Marina di Massa a 5 minut jízdy od proslulých pláží Versilia a přímořského letoviska Forte dei Marmi. V blízkosti hotelu se nachází restaurace, bary a obchody. Hotel je ideální pro klidnou dovolenou.

Pláž: Krásná, široká, písečná pláž se nachází jen 200 metrů od hotelu. Lehátka a slunečníky za poplatek

Akce: Vhodné pro aktivní seniory, kterým nevadí náročnější program.

Vybavení: Vstupní hala s recepcí, restaurace, bar, zahrada, Wi-Fi za poplatek, výtah, půjčovna kol, parkoviště.

Vybavení pokojů: Vlastní sociální zařízení, fén, satelitní TV, telefon, trezor (za poplatek), klimatizace, minibar, balkon nebo terasa.


Cena obsahuje:

  • Zpáteční letenku Praha - Boloňa - Praha (včetně všech poplatků)
  • 7 nocí pro 1 osobu ve dvoulůžkovém pokoji v hotelu Marina 3* (pro odlet 25/9 bude hotel upřesněn)
  • Polopenzi vč. skleničky vody a vína k večeři
  • Transfer z/na letiště
  • Průvodce
  • Bus na výlety

Cena neobsahuje:

  • Vstupy do památek a objektů
  • Pojištění léčebných výhod včetně pojištění pro případ storna
  • Případnou pobytovou taxu dle vyhlášky místních úřadů
  • Upozornění:
  • Pořadí navštívených míst se může měnit
  • Vhodné pro aktivní seniory, kterým nevadí náročnější program
  • Minimální počet pro uskutečnění: 26 osob
Partner