Památky, pohoří a termální lázně Maďarska

8 denní zájezd   Maďarsko Maďarsko    Pobytové zájezdy s výlety z termálních lázní

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Na našem zájezdu poznáte jednu z nejzajímavějších částí Maďarska. V této části Maďarska se nalézají přírodní zajímavosti (nejvyšší pohoří Mátra, pohoří Bükk) i kulturní památky. Budete mít možnost vyzkoušet léčivé vody několika termálních lázní v Maďarsku.

Hotel se nachází v Mezökevesd, 18 km od Egeru. Hotelovým hostům je k dispozici bazén a wellness centrum.


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Návštěva královského zámku GÖDÖLLÖ – honosný barokní zámek, rezidence, která sloužila k odpočinku císaře Františka Josefa a královny Alžběty. Dojezd do hotelu v termálních lázních MEZÖKÖVESD , odpoledne koupání, relaxace. Hotel má vlastní bazény s termální vodou.
3. den: Prohlídka města EGER (město-muzeum maďarského baroka) – bazilika, minoritský kostel, radnice, minaret aj. Koupání v termálních lázních EGERSZALÓK , proslavené horkým vřídlem.
4. den: MISKOLC – čilý střed města, jehož hlavní ulice si do určité míry uchovaly předválečný půvab; národní park BUKOVÉ HORY, zříceniny hradu DIÓSGYOR (Královnin hrad), koupel v jeskynních lázních TAPOLCA . Atmosféra jeskyně, v níž přímo ze skal vyvěrá léčivá voda, zanechává v návštěvnících nezapomenutelný dojem.
5. den: Volný den s relaxací v termálních hotelových bazénech lázní MEZÖKÖVESD . Pro zájemce fakultativní výlet do Národního parku HORTOBÁGY (UNESCO) (Pastýřské muzeum, Devítidírkový most, vahadlové studně), pozorování bílého rohatého dobytka, koupání v termálních lázních HAJDÚSZOBOSZLÓ .
6. den: Výlet do pohoří MÁTRA, nejvyšší hora Maďarska KÉKES (1 015 m n.m.). PARÁD, muzeum kočárů, jehož nádherné vozy svědčí o světové kariéře maďarského dopravního prostředku. Odpoledne koupání v hotelových bazénech termálních lázní MEZÖKÖVESD, relaxace.
7. den: Budapešť (UNESCO) - Gellértův vrch, hradní čtvrť (Rybářská bašta, korunovační Matyášův chrám, Hradní palác), koupání v termálních lázních nebo muzea. V noci odjezd.
8. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • doprava autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování - lůžkové pokoje s příslušenstvím v hotelu Hajnal***
  • 5x polopenze

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 280 Kč)
  • fakultativní výlet 5. den (uskuteční se od 20 osob) (příplatek: 280 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2400 Kč)