Švýcarsko - Bernské Alpy

9 denní zájezd   Švýcarsko Švýcarsko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: polopenze   


- v nitru Bernských Alp, pod vrcholy Jungfrau, Mönch a Eiger...

Náš další turistický zájezd do Švýcarska nás zavede do Bernských Alp. Snad nikde jinde ve střední Evropě nesahají ledovce tak daleko do údolí jako v okolí Grindelwaldu ve Švýcarsku. V okolí je přes 300 km vycházkových cest a horských stezek, které spolu s řadou lanovek skýtají překrásné možnosti denních i polodenních výletů.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
317-01 10.8. - 18.8.2024 15 990 Kč Nástup též Plzeň. Poslední volné místo pouze pro pána na doobsazení. rezervovat »
málo míst

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Ráno příjezd do Švýcarska. Dopoledne průchod soutěskou řeky AARY, po poledni příjezd do údolí DIEMTIGTAL, ubytování, vycházka v okolí.
3. den: Po snídani odjezd do nitra Bernských Alp do GRINDELWALDU , výjezd lanovkou na FIRST, pěší túra k jezeru BACHALPSEE, případně až na FAULHORN s výhledy na nejznámější vrcholy - Eiger, Mönch a Jungfrau. K večeru návrat do Grindelwaldu, kde bude čekat autobus a odjezd na ubytování.
4. den: Ráno odjezd autobusem do WILDERSWILU, pokračování zubačkou na SCHYNIGE PLATTE, odkud se naskýtají nádherné výhledy na pásmo zaledněných vrcholů v čele s trojicí Eiger, Mönch a Jungfrau (UNESCO). Prohlídka ALPSKÉ BOTANICKÉ ZAHRADY, kde na ploše 8 tisíc metrů čtverečních najdete 520 druhů alpských květin. Vycházka s výhledy v okolí vrcholu. Odpoledne zastávka v INTERLAKENU , lázeňském středisku a východisku do oblasti Bernských Alp .
5. den: Ráno odjezd do údolí vodopádů - LAUTERBRUNNETAL. Vycházka k TRÜMMELBAŠSKÝM VODOPÁDŮM - 10 ledovcových kaskádových vodopádů v nitru hory a podél řeky Bílá Lütschina pod MÜRRENBAŠSKÝM VODOPÁDEM, kde se masy vody řítí v 5 kaskádách z výšky 750 m, dojdeme do STECHELLBERGU. Zde vyjedeme lanovkou do MÜRREN, střediska vysoko nad údolím a půjdeme turistickou cestou s úžasnými výhledy na celé panorama čtyřtisícovek včetně Mönchu a Eigeru až nad Laterbrunnen, odkud můžete k autobusu sjet lanovkou nebo sejít pěšky.
6. den: Ráno odjezd do KANDERSTEGU, lanovkou (možno i pěšky) k jezeru OESCHINENSEE, 3 hod. okružní vycházka nad jezerem, případně jen odpočinek u jezera, možnost půjčení loděk nebo naopak náročný výstup k horským chatám. K večeru návrat do Kanderstegu, kde bude čekat autobus.
7. den: Dopoledne odjezd do GRINDELWALDU , výjezd lanovkou na MÄNNLICHEN, pěší túra v oblasti pod Eigerem, návrat do Grindelwaldu pěšky nebo zubačkou.
8. den: Po snídani a úklidu chaty dopoledne výjezd lanovkou na WIERERHORN, vycházka, zpět pěšky nebo lanovkou. Odpoledne přejezd přes JAUNPASS do městečka CHARMEY, koupání v termálních lázních. Večer odjezd ze Švýcarska.
9. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • doprava luxusním autobusem
  • průvodce
  • 6x ubytování v penzionu (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x česká polopenze

Cena neobsahuje:

  • kapesné na lanovky, vstupy apod. cca 250 CH
  • pro zájemce v případě velmi pěkného počasí výjezd vlakem na Jungfraujoch ve skup. nad 10 os. cca 150 CHF.

Fakultativně:

  • 6x balíček na oběd (příplatek: 600 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 405 Kč)
  • 1/1 pokoj není možný.

Mohlo by vás zajímat

Alpy zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Alp nebo zájezd s pěší turistikou. Můžete vybírat z nabídky do rakouských Alp, švýcarských Alp, italských Dolomit, Julských Alp aj.

více