Relaxace v Alpách Dolomity - oblast Cortiny d´Ampezzo

8 denní zájezd   Itálie Itálie    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel ***       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Žádná jiná oblast Alp nemá tak pestrou nabídku téměř nekonečného množství túr jako členité Dolomity. Horská oblast Dolomit nebudí jen zájem turistů a horolezců, ale ve zdejší vzácně rozmanité přírodě najdou mnoho krás i všichni pozorní návštěvníci, milovníci přírody a fotografové. Vždyť právě v Dolomitech lze spatřit šťavnaté zelené louky v blízkosti strmých skalních domů, malebné modřínové lesy v údolích a průzračná horská jezera s odrazem skalních štítů. Kdo chce Dolomity lépe poznat, má zde možnost využít nepřeberné nabídky pestrých túr.
U tohoto zájezdu do Dolomit jsme zařadili pro zpříjemnění vašeho pobytu ubytování v pěkném ***hotelu Seehof s bazénem. Pokoje hotelu mají vlastní sociální zařízení.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Lehký pěší výlet kolem nejromantičtějšího jezera nazývaného „perlou“ mezi dolomitskými jezery LAGO DI BRAIES (PRAGSER WILDSEE), kde si vychutnáte pohledy na skalnaté velikány, které se zrcadlí v modrozelené hladině jezera a do údolí VAL DI FORE k chatě Grünwaldalm.
3. den: Výjezd autobusem na PASSO FALZAREGO do výšky 2105 m., které se nachází pod masivem LE TOFANE. Odtud výlet kolem jezera LAGO VAL DE LIMIDES na vrcholek NUVOLAO (2574 m.), odkud jsou nádherné výhledy na západní stranu (na masiv Marmolady) i na východní stranu (na hlavní středisko oblasti - Cortina d´Ampezzo ). Cesta dolů vede kolem zajímavých přírodních útvarů CINQUE TORRI.
4. den: Výjezd autobusem na PASSO GIAU a odtud cestou pod vrcholem M. Formin k útvaru BECCO DI MEZZODI. Z tohoto místa je možnosti výběru dvou tras. Jedné lehčí přes jezero LAGO DI FEDERA a jedné delší pod MONTE PELMO a odtud lze sestoupit do městečka SAN VITO DI CADORE.
5. den: Výlet ze sedla PASSO TRE CROCI na severní stranu masivu SORAPISS k chatě RIF. TONDI a RIF FALORIA, odkud máme Cortinu „jako na dlani“.
6. den: Výstup od jezera LAGO DI LANDRO romantickým údolím VALLE DELLA RIENZA, odkud se naskýtají pěkné výhledy na proslavené CIME DI LAVAREDO (DREI ZINNEN). Zdatnější mohou vystoupat k RIF. LOCATELLI pod vrchol Paternkofel. Mírná varianta vede údolím VAL DI RIMBIANCO až k jezeru LAGO DI MISURINA .
7. den: Výlet do oblasti PARCO NATURALE DOLOMITY D´AMPEZZO, do malebného údolí VALLE DI FANES k jezerům LAGO DI LIMO a LAGO VERDE k chatě RIF. FANES. Večer odjezd do Čech
8. den: Návrat do Čech v časných ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 5x ubytování (dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 5x polopenzi
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 280 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2000 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Alpy zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Alp nebo zájezd s pěší turistikou. Můžete vybírat z nabídky do rakouských Alp, švýcarských Alp, italských Dolomit, Julských Alp aj.

více