Korsika

10 denní zájezd   Francie Francie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: bungalov       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Korsika je překrásný ostrov ve Středozemním moři, jehož příroda nabízí nejenom azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých pínií a korkových dubů. Korsika je „Ostrov krásy – kolébka vendety – perla Středomoří – pohoří v moři - spojení světla a vůní“ – všechny tyto atributy a jistě i mnohé další charakterizují Korisku, neboť jen těžko najdete jinde ve světě takovou hustotu přírodních krás na tak malém území jako právě na Korsice.

česká strava připravovaná na místě českými kuchařkami


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
272-01 13.9. - 22.9.2024 16 990 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v poledních hodinách (výjimečně může být odjezd v podvečerních hodinách, podle trajektu).
2. den: Trajektem do přístavu BASTIA na KORSICE . V případě ranního trajektu krátká návštěva starobylého CORTE s hrdě se tyčící citadelou pod horskými velikány. Překrásným hornatým vnitrozemím pokračujeme na západní pobřeží do jedné z nejkrásnějších zátok PROPRIANO se stejnojmenným městečkem, která je ideálním místem k podnikání výletů po celé Korsice.
3. den: Dopoledne odpočinek u moře, koupání, odpoledne pro zájemce prohlídka městečka PROPRIANO .
4. den: Celodenní výlet do vyhlášeného BONIFACIA , které je se svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Prohlídka města a možnost projížďky lodí pod skalnatými útesy. Při cestě tam se ještě zastavíme v nejkorsičtějším městě SARTENE .
5. den: Dopoledne návštěva Napoleonova rodiště AJACCIA . Odpoledne přesun k mysu LA PARATA, procházka kolem věže s vynikajícími výhledy ke „Krvavým ostrovům“.
6. den: Odpočinek u moře, koupání. Pro zájemce výlet s turistikou v oblasti skalních věží BAVELLA, které patří k nejznámějším atrakcím ostrova.Vycházka ke skalnímu oknu Trou de la Bombe.
7. den: Celodenní výlet podél západního pobřeží do přístavního městečka PORTO v krásné chráněné zátoce. Cestou vycházka podél bizarních červeně zbarvených skalních útvarů CALANCHE (UNESCO). Odpoledne možnost koupání v Portu nebo výlet do soutěsky SPELUNCA.
8. den: Odpočinek u moře, koupání. Dopoledne pro zájemce možnost návštěvy proslulého naleziště FILITOSA s mnoha menhiry.
9. den: Ráno odjezd napříč ostrovem do BASTIE ,krátká prohlídka města. Nalodění na trajekt a cesta do Livorna. Po vylodění pokračování cesty přes Itálii směrem k domovu.
10. den: Příjezd do Prahy odpoledne.

Cena obsahuje:

  • průvodce
  • dopravu autobusem
  • trajekt na Korsiku a zpět
  • 7x ubytování v chatkách ve 2lůžkových pokojích (každá chatka má 2 ložničky, sociální zařízení, kuchyňku)
  • 7x snídani a 6x večeři (jednoduchá strava připravovaná českou kuchařkou)

Slevy:

  • Sleva při ubytování 5 osob v chatě - jen pro společně přihlášené pětice, sleva je uvedena na osobu (sleva: -1000 Kč)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 450 Kč)
  • výběr ložnice v chatce (příplatek: 350 Kč)
  • 1/1 pokoj v chatě - na ověření předem v CK (příplatek: 5000 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Korsika zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd na Korsiku, kde Vás uchvátí překrásná příroda i zajímavá městečka Bonifácio, Sartene, Ajaccio, Corte aj.

více