Středověká romantická Umbrie + Florencie

6 denní zájezd   Itálie Itálie    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Mohutné kostely a paláce, kamenná romantická malebná zákoutí, kde na Vás dýchne středověká historie, tak by se dala charakterizovat italská Umbrie. Zájezd Vás zavede do těchto jedinečných míst i za největší přírodní zajímavostí Umbrie – k mohutným vodopádům Marmore, které by v těchto místech Itálie málokdo čekal.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
431-01 13.9. - 18.9.2023 8 990 Kč Odjezd též Plzeň, Pardubice, Hradec Králové. termín zrušen

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách.
2. den: Návštěva oblasti malebných romantických „orlích“ vesniček nad mořem CINQUE TERRE (UNESCO) – tato jedinečná oblast je dostupná pouze vláčky. Autobusem přijedeme do obce LEVANTO , odtud možnost vláčkem (kdo by nechtěl na pěší turistiku, může zůstat v Levantu – pěkné městečko a písčitá pláž) do obce MONTEROSSO a dále některý z úseků nádherné pěší trasy Cinque Terre – krásné výhledy na romantická městečka u moře, skalnaté pobřeží, romantické zátoky. Návrat zpět vlakem.
3. den: ASSISI (UNESCO), světově proslulé město, kde se narodil sv. František a krátce po jeho smrti zde byla vybudována dvojitá bazilika nad jeho hrobem. Baziliku zdobili freskami největší umělci své doby Giotto a Lorenzetti. Hlavní město Umbrie PERUGIA s památkami z doby etruské (Ipogeo dei Volumni – jedna z nejzajímavějších etruských hrobek v Umbrii), římské i nádherné středověké paláce a kostely. Podvečerní zastávka u TRASIMENSKÉHO JEZERA.
4. den: Výlet do jižní části Umbrie. ORVIETO – nádherně položené město na tufové skále s dlouhou historií, památky na Etrusky, Římany i středověké paláce a jeden z nejrkásnějších dómů v rámci celé Itálie s jedinečným průčelím, středověká studna Pozzo delle Patrizie, vyhlídková věž Torre del Moro, výjezd do města nutný lanovkou. TODI – krásné staré město na kopci, které má římské základy a stalo se ve středověku jedním z prvních svobodných komunit. Ve městě dodnes stojí mnoho středověkých budov a starých strmých ulic. Římské vodopády CASCATE DELLE MARMORE – 165 metrů vysoké mohutné vodopády, které vznikly již ve 3.stol. př. n. l. a které uchvátí každého návštěvníka.
5. den: Zastávka v městečku AREZZO – starobylý střed s mnoha krásnými starými paláci, monumentálními kostely a krásným hlavním náměstím, trochu připomínajícím hlavní náměstí v Sieně. Devítihodinová prohlídka FLORENCIE (historické centrum je pod patronací UNESCO) – perla Toskánska s monumentálními stavbami florentské renesance – Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova Campanila, Baptisterium, hrobka Medicejských, Ponte přes řeku Arno, kostel Santa Croce s hrobkou Michelangela. Noční přejezd.
6. den: Příjezd do Prahy v odpoledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 3x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 3x snídani
  • 2x večeři
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 240 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2000 Kč)