Bavorské velikonoční kašny a středověká městečka

3 denní zájezd   Německo Německo    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Jedinečná možnost poznat krásný a originální zvyk německé oblasti Francké Švýcarsko - velikonoční zdobení kašen zelení a kraslicemi, už 100 let tradice. A uvidíte nazdobenou kašnu rovnou v nejkrásnějším středověkém městě Rothenburg. V programu je také kouzelné starobylé město Bamberg, přírodní krásy Romantické cesty a koupání v nejslanějších termálních lázních a nejkrásnější místa romantické cesty Bavorska. Úžasný víkendový zájezd plný zážitků - to musíte prostě zažít a stihnete ještě velikonoční pomlázku!

CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí a místu ubytování.


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v 6 hodin, další možná nástupní místa: Beroun, Plzeň. Rozkvetlá cesta do Německa, NÖRDLINGEN, kruhové středověké město vystavěné celé v obřím kráteru po meteoritu Riess, celé lze obejít po hradbách (2,7 km, 12 věží a 5 bran), vyhlídka z věže Daniel, indiv. muzeum meteoritu. Středověká Romantická cesta: DINKELSBÜHL, údajně nejkrásnější středověké město Německa (věže, brány, křivolaké uličky, hradby, romantická zákoutí s hrázděnými domy).
2. den: ROTHENBURG ob der Tauber, jedno z nejkrásnějších středověkých měst Evropy s hradbami, hrázděnými domy, uličkami a Německým muzeem Vánoc, slavnostně nazdobená „velikonoční kašna, možnost výstupu na věž. BAD WINDSHEIM, rozsáhlý skanzen v přírodě v čase Velikonoc představuje nejrůznější francká řemesla a tradice (prohlídka s průvodcem), pobyt v termálních lázních Bad Windsheim s nejslanějším termálním bazénem v Evropě (malé „Mrtvé moře“), procházka v městečku a relax v uličkách.
3. den: Nejkrásnější velikonoční kašny: BAMBERG (UNESCO), jedno z nejkrásnějších německých historických měst s tisícovkou historických domů s kostely na 7 návrších a s 8 pivovary v podzámčí, čtvrť Malé Benátky, hrad z filmu Tři mušketýři, radnice na ostrůvku, možnost návštěvy Rezidence, velikonoční kašny. FORCHHEIM, kašna před nejkrásnější středověkou hrázděnou radnicí v Německu. BIEBERBACH, největší velikonoční nazdobená kašna na světě, kterou zdobí na 12 tisíc kraslic (Guinessova kniha rekordů). Návrat do Prahy do 23 hod.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 2x ubytování v hotelu (2lůžk. pokoje)
  • 2x snídani
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • cena nezahrnuje případnou pobytovou taxu, vstupné

Fakultativně:

  • 1/1 pokoj (zde povinný při nedoobsazení) (příplatek: 1300 Kč)
  • 2x večeře (příplatek: 980 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 110 Kč)