Rozmanité národní parky Pyrenejí

10 denní zájezd   Francie Francie    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: apartmán       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Tento zájezd je zaměřen na poznání francouzské části Pyrenejí, ale podíváte se také do nádherné španělské části. Pyreneje skýtají nepřeberné množství ojedinělých přírodních scenérií a zajímavých míst. Podniknete řadu výletů ve snad nejkrásnější oblasti Pyrenejí, v okolí nejvyšší hory francouzské části pohoří Vignemale.

česká kuchyně - připravovaná na místě českou kuchařkou


Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den: Odpoledne příjezd do městečka ST. LARY . Ubytování v apartmánech nad městečkem St. Lary . Možnost procházky po okolních kopcích s výhledy hluboko do údolí na městečko St. Lary i malebné vrcholy Pyrenejí .
3. den: Výstup ze sedla Col du Tourmalet (jezdí se Tour de France) na PIC DU MIDI DE BIGORRE, odkud se naskýtají panoramatické kruhové výhledy na hlavní hřeben Centrálních Pyrenejí a do Akvitánské nížiny.
4. den: Výlet k jezeru LAC DE GAUBE a malebnou dolinou s množstvím potoků a kaskád pod mohutnou stěnou nejvyšší hory francouzských Pyrenejí VIGNEMALE. LURDY - věhlasné poutní místo římskokatolických věřících s léčivou vodou.
5. den: Výlet v NÉOUVILLSKÉM NÁRODNÍM PARKU. Park s překrásnými jezery, pěknými výhledy a úchvatnou přírodou. Podél jezera LAC DE L’OULE k chatě REFUGE DE BASTAN a dále na sedlo pod vrcholem Pic Bastan (2715 m n. m.), krásné výhledy na jezera a nejvyšší horu oblasti Pic de Néouville (3091 m n. m.).
6. den: - Návštěva horského střediska GAVARNIE a výlet k nejznámějšímu ledovcovému karu CIR-QUE DE GAVARNIE, z jehož strmé karové stěny pokryté v nejvyšší části ledovci spadá přes 20 vodo¬pádů, z nichž nejvyšší překonává výšku 422 metrů. LUZ-SAINT-SAUVEUR – romantické starobylé městečko překrásně umístěné na prahu soutěsky řeka Pau, opevněný kostelík postavený rytířským řádem Templářů ve 12. století.
7. den: Výlet do nejkrásnějšího národního parku španělských Pyrenejí - NP ORDESA (UNESCO). Pěší turistika v kaňonu Ordesa s několika krásnými vodopády pod 800 metrů vysokými skalními stěnami.
8. den: Druhý výlet v NÉOUVILLSKÉM NÁRODNÍM PARKU. Túra do oblasti nádherných jezer LAC D´ORÉDON a LAC D´AUBERT.
9. den: Dopoledne odjezd z Pyrenejí . Devítihodinová zastávka na pobřeží Středozemního moře, koupání na krásných písčitých plážích u NARBONNE (letovisko Narbonne Plage - městečko s dlouhou pláží, restauracemi a příjemným centrem). Přejezd přes Francii a Německo.
10. den: Příjezd do Prahy v odpoledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 7x ubytování v apartmánech s možností vaření
  • 7x snídani a 6x večeři (jednoduchá strava připravovaná českou kuchařkou)

Fakultativně:

  • studio pro 2 osoby (příplatek: 1000 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 330 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2500 Kč)