Švýcarsko - léto pod Matterhornem

8 denní zájezd   Švýcarsko Švýcarsko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Matterhorn je díky své nezaměnitelné siluetě nejznámější, nejobdivovanější a nejfotografovanější horou světa. Díky různým pohlednicím a reklamám ji znají lidé, kteří v horách v životě nebyli. Strávit několik dní v blízkosti této hory znamená na vlastní kůži zažít nejkrásnější horské partie Švýcarska.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
315-01 3.8. - 10.8.2024 16 990 Kč Nástup též Plzeň. Poslední jedno volné místo do 1/1 pokoje. rezervovat »
málo míst

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy ve večerních hodinách.
2. den: Dopoledne příjezd do oblasti centrálního Švýcarska . Výjezd nejstrmější zubačkou na světě na vyhlídkovou horu PILATUS, nejvýznamnější horu této oblasti s fantastickými výhledy na celou oblast středního Švýcarska . Nahoře vycházka tzv. stezkou kozorohů a výstup vyhlídkovým bodům. Po poledni přejezd do Saaského údolí, ubytování.
3. den: ZERMATT – jedno z nejznámějších středisek švýcarských Alp. Autobusem do Täsche a vláčkem do Zermattu . Odtud pojedeme lanovkou na SCHWARZSEE do blízkosti Matterhornu. Zdatnější turisté mohou vystoupat až k chatě HÖRNLIHÜTTE, která je nástupním místem horolezců na Matterhorn. Ostatní půjdou vycházkou přes Staffel a Furi zpět do Zermattu . Doba chůze cca 3 hod.
4. den: Dopoledne výjezd lanovkou na HOCHSAAS 3100 m n.m., naučná stezka s výkladem o švýcarských čtyřtisícovkách. Poté sjezd lanovkou na KREUZBODEN a pokračování pěšky tzv. alpskou květinovou cestou přes Almagelleralp do Saas Almagell a návrat do Saas Grund místním busem. Cca 3 hod chůze. Pro méně zdatné možno sjet z Kreuzboden lanovkou přímo do Saas Grund .
5. den: K nejvyšší přehradní hrázi v Evropě. Autobusem do údolí VAL D’HÉRÉMENCE, k přehradě GRANDE DIXENCE a přehradnímu jezeru DIX. Přehradní hráz je vysoká 289 m a vede na ni lanovka. Od hráze začíná 4-hodinový okružní výlet nad přehradou s krásnými výhledy na jezero i okolní hory a možnou zastávkou na chatě PRAFLEURI k občerstvení. Na závěr výletu je možno si prohlédnout malé muzeum věnované přehradě a výrobě el. energie. K večeru návrat autobusem. 5 hod chůze.
6. den: ZERMATT - další návštěva tohoto významného střediska v Alpách. Z Täsche výjezd na Täschalp a odtud krásnou pohodlnou cestou s výhledy na Matterhorn na Suneggu. Vycházka kolem ledovcových jezer, k Findelskému ledovci a zpět pěšky do Zermattu. Méně zdatní mohou projít jen 1. úsek a vrátit se ze Suneggy do ZERMATTU lanovkou.
7. den: Po snídani a naložení zavazadel pěší výlet do SAAS FEE - perly Alp. V Saas Fee výjezd lanovkou na HANNIG a okružní panoramatická vycházka s výhledy na ledovce. Cesta je lemována naučnými tabulemi s výkladem o přírodě. Návrat do SAAS GRUND tzv. Kapličkovou cestou. V podvečer odjezd.
8. den: Příjezd do Prahy ráno.

Cena obsahuje:

  • doprava luxusním autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování ve 2lůžkových pokojích s příslušenstvím v hotelu
  • 5x švýcarská polopenze (snídaně bufet, večeře 3 chody)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna vč. turistiky nad 3000 m n.m. (příplatek: 570 Kč)
  • 1/1 pokoj (na ověření v CK, omezený počet) (příplatek: 2500 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Alpy zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Alp nebo zájezd s pěší turistikou. Můžete vybírat z nabídky do rakouských Alp, švýcarských Alp, italských Dolomit, Julských Alp aj.

více