Národní parky Andorry a Pyrenejí - letecky

8 denní zájezd   Andorra Andorra Španělsko Španělsko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: polopenze   


Zájezd do jedinečné nádherné části centrálních Pyrenejí ministátečku Andorra a NP St. Maurici. Spolu s kamennými městečky, bohatou horskou květenou (kvetou zde volně i kosatce) a panoramatem horských velikánů tvoří malebnou horskou krajinu, která Vás okouzlí na našich výletech. Oblast Pyrenejí Vás nadchne dolinami, které jsou plné zurčících potoků, průzračných říček a kaskád.

hotel s bazénem


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy. Přílet do Katalánska. Ubytování.
2. den: Přejezd do Andorry . Po cestě návštěva zajímavých městeček. GERONA – malebné historické město s pěknou katedrálou, která skrývá unikátní gobelín Stvoření, krásné uličky starého města. BESALÚ – malé, ale velmi pěkné historické městečko ve vnitrozemí, založené již Římany se zachovalou románskou architekturou známé svým kamenným středověkým opevněným mostem. Příjezd do ANDORRY, nejvýše položeného ministátečku Evropy, ubytování.
3. den: Výlet v oblasti trojmezí Andorra – Francie – Španělsko. Výjezd na sedlo PORT D’ ENVALIRA (2408 m). Krátká vycházka na hřeben mezi Francií a Andorrou s vyhlídkami na obě strany. Přejezd do údolí VALIRA D’ORIENT, odtud výlet do oblasti mnoha jezer a jezírek, ESTANY DELS PESSONS, DE LES FONTS, RODO a další. Cesta malebnou krajinou podél potoků a jezírek, kterou uzavírají vrcholy Pic dels Pessons (2846 m) a Pic de Pibus (2858 m).
4. den: Výlet do údolí VALL D’ INCLES přezdívané též květinové údolí. Cesta podél říčky Riu de Jucla k největšímu jezeru Andorry ESTANY DE JUCLA, které obklopují vrcholky rozeklaných hor tvořících hranici s Francií. Zastávka u nejvýznamnějšího poutního místa Andorry NOSTRA SENYORA DE MERITXELL.
5. den: Příjezd do jednoho z nejkrásnějších koutů Pyrenejí NP ST. MAURICI do městečka ESPOT. Podnikneme výlet k průzračnému jezeru ESTANY DE SANT MAURICI obklopenému nádhernou kulisou skalnatých vrcholků, které se zrcadlí v zelenomodré hladině. Odtud vede cesta k mohutnému VODOPÁDU SALT DE RATERA a poté k neméně nádhernému JEZERU DE RATERA.
6. den: Výlet do severozápadní části Andorry do střediska ORDINO ARCALIS. Odtud výlet k jezerům ESTANYS DE TRISTAINA a ESTANY DE CREUSSANTS, procházka po naučných stezkách.
7. den: ANDORRA LA VELLA – nejvýše položené hlavní město Evropy (1080 m). Staré město je charakteristické svými kamennými ulicemi a domy. Po cestě k pobřeží zastávka u kostela LA SEU DE URGEL, který hrál v minulých dobách významnou úlohu v duchovním životě obyvatel pod Pyrenejemi. Dojezd k pobřeží.
8. den: Odlet z Katalánska do Čech. Přílet do Prahy.

Cena obsahuje:

  • letenku do Španělska a zpět
  • dopravu autobusem/minibusem po Španělsku a Andoře
  • 7x ubytování v hotelích
  • 7x polopenzi

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a rozšířeného storna do 45 000 Kč (příplatek: 620 Kč)
  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 4200 Kč)