To nejlepší ze Savojska

7 denní zájezd   Francie Francie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: snídaně   


Savojsko je historická země, v současnosti rozdělená mezi Francii, Itálii, ale také Švýcarsko. Je to region vyplněný nádhernými jezery, vysokými horami včetně té nejvyšší v Evropě - Mt.Blancu, mohutnými středověkými hrady a pevnostmi a francouzsky elegantními zámky. Zájezd vám nabídne širokou paletu turistických zajímavostí, kterými je tato část kontinentu tak nabitá.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
285-01 14.9. - 20.9.2023 9 490 Kč Odjezd též Plzeň. termín zrušen

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd večer. Noční přejezd.
2. den: Návštěva hradu CHILLON ležícího na břehu Ženevského jezera, který patří k nejnavštěvovanějším památkám Švýcarska. Přejezd do Francie a návštěva zámku RIPAILLE, možnost degustace renomovaných bílých vín. Návštěva starobylého městečka YVOIRE ležícího na břehu jezera, které patří mezi nejkrásnější francouzské vesničky. Návštěva obdivuhodné zahrady JARDIN DES CINQ SENS. Nocleh.
3. den: Návštěva opevněného hradu MENTHON–SAINT BERNARD tyčícího se nad jezerem Annecy. Návštěva soutěsky GORGES DU FIER, která vám nabídne úchvatnou podívanou vysokých a úzkých skalních stěn s visutými terasovými chodníky. Prohlídka malebného městečka ANNECY položeného u stejnojmenného jezera. Nádherné město má starobylý střed se spoustou podloubí a úzkých uliček. Nocleh.
4. den: Největší přírodní jezero Francie – LE BOURGET schované mezi dvěma horskými masivy. Výlet lodí z Aix–Les–Bains k významnému savojskému klášteru HAUTECOMBE. Jedno z nejvíce navštěvovaných míst Savojska . Po návštěvě možnost relaxace a vykoupání v jezeře nebo posezení v místních restauracích. Návštěva zámku TOUVET. Pozoruhodné zámecké zahrady jsou zařazeny mezi historické francouzské památky. Nocleh.
5. den: Návštěva výrobny světoznámého likéru CHARTREUSE, který se vyrábí ze 130 horských bylin. Výjezd autobusem do druhého nejvýznačnějšího francouzského poutního místa NOTRE DAME DE LA SALETTE, které leží v nadmořské výšce 1800 metrů. Zde je možná turistická procházka s jedinečnými výhledy na okolní krajinu – masiv Dévoluy, vzdálené jezero Sautet a horu Mont Aiguille v masivu Vercors. Odpoledne prohlídka starého centra GRENOBLU. Možnost výjezdu lanovkou na opevněnou horu Fort de la Bastille, ležící na křižovatce tří údolí. Krásný výhled na město, soutok řek Isery a Drac a vzdálený masiv Mont Blanku . Fakultativně návštěva grenobelského muzea, bohatá sbírka malířů 19. a 20. století. Nocleh.
6. den: Přejezd do CHAMONIX , celodenní pobyt – výjezd zubačkou Montenvers k ledovci MER DE GLACE, variantně výjezd kabinou na AIGUILLES DU MIDI nebo na Le Brevent, možnost turistiky. Fakultativně večeře – savojské speciality. Noční přejezd.
7. den: Příjezd v dopoledních hodinách.

Cena obsahuje:

  • 4x ubytování v hotelu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 4x snídaně
  • doprava luxusním autobusem
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • Minimální výměna na vstupy a lanovky 85 Euro.

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 280 Kč)
  • 2x večeře (příplatek: 1300 Kč)
  • 1/1 pokoj - zde povinný při nedoobsazení (příplatek: 3200 Kč)