Horskými vláčky po Švýcarsku III - Švýcarské unikáty

7 denní zájezd   Švýcarsko Švýcarsko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: polopenze   


- první kabrio lanovka
- nejstrmější uzavřená lanovka na světě
- nejvýše položené nádraží v Evropě

česká strava připravovaná na místě českou kuchařkou


Program zájezdu

1. den: odjezd z Prahy ve večerních hodinách. Přejezd do Švýcarska.
2. den: Příjezd k VIERWALDSTÄTTERSEE – jezero patří k nejnavštěvovanějším oblastem ve Švýcarsku, leží v srdci Švýcarska a nabízí mnoho zajímavostí. Výjezd unikátní kabrio lanovkou na STANSERHORN a kratší okružní trasa v oblasti vrcholu Stanserhorn. Dojezd na ubytování do Andermattu.
3. den: Přejezd pod průsmyk SUSTEN a výjezd kabinkovou lanovkou z údolí Gadmen. Dále pěší trasa (cca 6 km, 3,5 hod.) k jedinečnému VISUTÉMU MOSTU TRIFTBRÜCKE (170 m dlouhý, vysoko nad soutěskou) s výhledem na LEDOVEC TRIFT. Odpoledne divoká soutěska řeky Aary AARESCHLUCHT (průchod soutěskou cca 1,5 hod.).
4. den: Výlet do BERNSKÝCH ALP – za velmi dobrého počasí výjezd na JUNGFRAUJOCH – nejvýše položené nádraží v Evropě, ledovcová jeskyně, vycházky ve vrcholové oblasti, jedinečné pohledy na okolní čtyřtisícovky i na Konkordiaplatz – začátek nejdelšího alpského ledovce Aletschgletscher. V případě špatného počasí výjezd vlakem na Kleine Scheidegg a turistika v oblasti vrcholu Mänlichen, přejezd vlakem do Grindelwaldu . Návrat na ubytování.
5. den: Výlet přes dva vysoko položené průsmyky: GRIMSELPASS a od Grimselhospiz výjezd lanovkou k hrázi JEZERA OBERAAR, které je součástí systému přehrad a na jehož druhém konci spadá stejnojmenný ledovec. Turistická cesta celkem cca 2 hod. na druhou stranu jezera k ledovci, případně s možností prodloužení v závislosti na počasí. Při zpáteční cestě autobusem zastávka na PRŮSMYKU FURKA a u vyhlídky Belvedere poblíž RHONE-GLETSCHER, pramen Rhony a vycházka k ledovcové jeskyni.
6. den: Dopoledne přejezd k VIERWALDSTÄTTERSEE. Návštěva oblasti STOOS, které je nyní přístupné jen lanovkou a není tam možná automobilová doprava. Výjezd lanovkou do Stoos (nejstrmější lanovka na světě s unikátním tvarem), procházka přes městečko a pokračování další lanovkou na FRONALPSTOCK (1 920 m.) – jedinečný vyhlídkový vrchol nad Vierwaldstättským jezerem. V oblasti vrcholového hřebene možnost pěší trasy k horní stanici lanovky na KLINGENSTOCK (pozor na závratě a nutná je jistota chůze) a sjezd zpět do Stoos a lanovkou zpět k autobusu.
7. den: Příjezd do ČR v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • 4x polopenze (česká kuchyně)
  • 4x ubytování (2-3 lůžkové pokoje)
  • průvodce
  • dopravu autobusem

Cena neobsahuje:

  • jízdné na vláčky, lanovky (celkem cca 300 CHF)

Fakultativně:

  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení, samostatně cestující osoby přednostně doobsazujeme vzhledem k omezené kapacitě pokojů) (příplatek: 1600 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 340 Kč)
  • Zpáteční jízdenka k Triftbrücke, nutná platba předem, nelze zakoupit na místě kvůli omezené kapacitě lanovky (příplatek: 700 Kč)
  • Triftbrücke do 15 let, nutná platba předem, nelze zakoupit na místě kvůli omezené kapacitě lanovky (příplatek: 350 Kč)