Holandsko a Belgie - květinové korzo

7 denní zájezd   Belgie Belgie Nizozemí Nizozemí    Krátkodobé poznávací zájezdy

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: vlastní   



Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v odpoledních hodinách.
2. den: Návštěva květinové burzy v městečku AALSMER (není garantováno v případě státních svátků). AMSTERDAM (UNESCO) - nádherné město nazývané "Benátkami severu" pro své malebné uličky a kanály (grachty). Dojezd na ubytování.
3. den: Skanzen 19 větrných mlýnů KINDERDIJK (UNESCO). DELFT - někdejší sídelní město holandských hrabat proslavené známou delftskou keramikou (fajánsí). Park MADURODAM - ukazuje Holandsko v miniatuře a také to, co by jinak zůstalo nepoznané.
4. den: „KVĚTINOVÉ KORZO“ – průvod alegorických vozů z květin. ANTVERPY (UNESCO) – přezdívané Rubensovo město a také Jeruzalém západu, dominantní gotická katedrála nedaleko nábřeží Šeldy se 123 metry vysokou věží, renesanční radnice, pěkné cechovní domy.
5. den: BRUGGY (UNESCO) - stavební skvost Belgie. Belgické Benátky s velkým množstvím malebných kanálů mezi historickými budovami, po kterých se konají vyhlídkové plavby. GENT - staré hlavní město Flander s velkým počtem dochovaných památek.
6. den: BRUSEL (UNESCO) - hlavní město s královskou rezidencí, s jedním z nejkrásnějších náměstí v Evropě Grande Place s úchvatnými cechovními domy a historickou budovou radnice. Mezi další pozoruhodnosti patří určitě „čůrající chlapeček“, Atomium, první evropské nákupní pasáže Galerie sv. Huberta aj.
7. den: Příjezd do Prahy v ranních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 4x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 250 Kč)
  • 4x snídaně (příplatek: 720 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2800 Kč)