Alpy čtyř zemí

7 denní zájezd   Rakousko Rakousko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


V tomto zájezdu budete mít možnost navštívit některé z nejatraktivnějších horských oblastí Rakouska, Německa, Švýcarska i Lichtenštejnska. Budete uchváceni malebnými horskými scenériemi- rozeklanými alpskými štíty s ledovci i krásnými průzračnými jezery.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
325-01 6.7. - 12.7.2024 14 990 Kč 14 590 Kč Odjezd též z Plzně. rezervovat »
málo míst

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v pozdních večerních hodinách.
2. den: Den věnovaný německým Alpám. Ráno příjezd do známého alpského střediska GARMISCH-PARTENKIRCHEN, které leží pod nejvyšší horou Německa Zugspitze. Turistická vycházka soutěskou PARTNACHKLAMM. Procházka kolem jezera EIBSEE, při pěkném počasí mohou zájemci vyjet lanovkou na vrchol ZUGSPITZE (2 962 m n.m.). Pokračování do sedla FERNPASS (1 216 m n.m.) na východním okraji Lechtalských Alp, procházka kolem jezera FERSTEINSEE, které obkružuje hrad Sigmundsburg.
3. den: Den věnovaný oblasti západního výběžku rakouských Alp. Po snídani odjezd do oblasti masivu SILVRETTA. Výjezd mýtnou vysokohorskou silnicí k přehradnímu jezeru ve výšce 2 030 m n.m. na úpatí nejvyšší hory Vorarlberska - PIZ BUINU (3 312 m n.m.). Vycházka kolem jezera (cca 3 hod.) nebo možnost výstupu k chatě WIESBADEN ve výšce 2 443 m n.m. podél romantického potoka.
4. den: Tento den se zaměříme na malebnou oblast ležící na švýcarském území. Po snídani odjezd do oblasti kantonu APPENZELL a výjezd lanovkou na jeden z nejznámějších vyhlídkových bodů Švýcarska - SÄNTIS 2 505 m n.m., odkud za dobré viditelnosti dohlédnete do 6 zemí. Odpoledne odjezd do LICHTENŠTEJNSKÉHO KNÍŽECTVÍ a návštěva nejznámějšího horského střediska tohoto evropského ministátu - MALBUNU. Panoramatická vycházka nad obcí nebo možnost výjezdu lanovkou k rakouské hranici.
5. den: Výlet pod majestátní ledovcový masiv CHESAPLANA ležící na hranicích se Švýcarskem. Výjezd lanovkou k jezeru LÜNERSEE, které leží v úchvatné vysokohorské krajině ve výšce 1970 m n.m. Procházka okolo jezera podél rozkvetlých luk a potoků vtékajících do jezera. Možnost krátkého výstupu na vyhlídku LÜNERKRINNE a do údolí s malými vodopády podél modravých vod potoka pod Gafalljoch, výhledy na velkolepé skalnaté vrcholy svírající Lünersee.
6. den: Výjezd lanovkou na GRÜNECK do výšky 1890 m n.m., kde se nám otevře nádherné panorama na okolní vrcholy. Lehká túra úboční vyhlídkovou cestou k chatě LINDAUER HÜTTE, do samého srdce horské skupiny RÄTIKON. Překrásná dolina pod vrcholky Drei Türme a Drusenfluh. Malá alpská botanická zahrada, vysokohorská krajina plná květin a nádherných výhledů.
7. den: Po snídani odjezd na další výlet do oblasti SILVRETTY, turistika kolem WORMSKÝCH JEZER nad obcí SCHRUNS s krásnými výhledy do širokého okolí. Možnost výjezdu lanovkou na HOCHJOCH, odtud okružní cesta kolem několika jezer s návratem opět k lanovce. Pro náročnější možnost prodloužení trasy o výstup na ZAMANGSPITZE. Návrat do Prahy v pozdních večerních hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu (dvoulůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 5x polopenzi

Cena neobsahuje:

  • pobytovou taxu, splatná na místě, cca 2,5 € / os. / den

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 2800 Kč)

Mohlo by vás zajímat

Alpy zájezdy

Vydejte se na poznávací zájezd do Alp nebo zájezd s pěší turistikou. Můžete vybírat z nabídky do rakouských Alp, švýcarských Alp, italských Dolomit, Julských Alp aj.

více