NP Malá Fatra a Západní Tatry ze slovenské i polské strany

7 denní zájezd   Slovensko Slovensko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: pension       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Slovensko je sice malá země na východ od našich hranic, ale nabízí kromě krásných historických měst také nepřeberné množství přírodních krás. Nabízíme Vám možnost na našem týdenním zájezdu během jednodenních výletů s lehkou pěší turistikou prozkoumat méně navštěvované části oblasti Západních Tater, ale také dvě z nejznámějších tras v Národním parku Malá Fatra.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
340-01 4.8. - 10.8.2024 10 990 Kč 10 590 Kč Odjezd též z Brna. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 30.3.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v ranních hodinách. Přejezd na Slovensko. Cca 4 hodinová turistika v NP MALÁ FATRA : z obce TERCHOVÁ průchod přes dvě nejkrásnější soutěsky Malé Fatry DOLNÉ DIERY a NOVÉ DIERY do obce ŠTEFANOVÁ . Dojezd na ubytování.
2. den: Pěší turistika z Brezovice na nejvyšší vrchol SKORUŠINSKÝCH VRCHŮ na SKORUŠINU (1 314 m n.m.) s rozhlednou, ze které jsou krásné výhledy na panorama Západních Tater . Pěšky dále do ORAVICE – koupání v termálním koupališti.
3. den: Autobusem na chatu Zverovka a odtud pěšky průchod malebnou ROHÁČSKOU DOLINOU a kolem ROHÁČSKÝCH PLES, pod nejvyššími vrcholy Roháčů a kolem ROHÁČSKÉHO VODOPÁDU a zpět Roháčskou dolinou.
4. den: Autobusem na chatu Zverovka a odtud pěšky přechod po hřebeni přes SEDLO POD OSOBITOU na vrchol LÚČNA (1 652 m n.m.) a LÁTANOU DOLINOU sestup k autobusu. Pro zdatnější výstup Roháčskou dolinou přes vrchol RÁKOŇ (1 876 m n.m.) (příp. odtud již možnost sestupu) až na vrchol VOLOVEC (2 063 m n.m.) a sestup LÁTANOU DOLINOU. Z obou vrcholů se naskýtají krásné a daleké výhledy jak na slovenskou, tak polskou stranu Západních Tater .
5. den: Tento den jsme zvolili jako odpočinkový jen s kratší polodenní pěší trasou. Přejezd autobusem do obce ORAVICE . Odtud průchod malebnou romantickou tiesňavou JURÁŇOVA DOLINA a zpět do Oravice . Odpoledne možnost koupání v termálním koupališti.
6. den: Přejezd na polskou stanu Západních Tater . Průchod zajímavou krasovou dolinou (tato dolina patří k oblíbeným výletním místům mezi polskými turisty) pohodovou cestou DOLINOU KOSCIELISKA, návrat stejnou cestou, z doliny je více možností odboček k vyhlídkovým místům a nebo k zajímavým jeskyním.
7. den: Přejezd do NP MALÁ FATRA : výjezd lanovkou na SNILOVSKÉ SEDLO pod vrcholem Chleb a odtud výstup na hlavní hřeben a také na nejvyšší vrchol Malé Fatry VELKÝ KRIVÁŇ (1 709 m n.m.) – široké panoramatické kruhové výhledy, při dobré viditelnosti lze odtud přehlédnout nejen celou Malou Fatru ale také i Nízké Tatry . Přejezd zpět do Prahy, příjezd v pozdních večerních (nebo brzkých ranních 8.den) hodinách.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 6x ubytování v penzionu (2lůžkové pokoje s příslušenstvím)
  • 6x polopenzi
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 315 Kč)
  • 1/1 pokoj u tohoto zájezdu nelze zajistit