Španělsko - pobřeží pomerančů a laguna Mar Menor - poznávací zájezdy Mayer & Crocus s.r.o.

Španělsko - pobřeží pomerančů a laguna Mar Menor

9 denní zájezd   Španělsko Španělsko    Pobytové zájezdy s výlety

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   



Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení SKVčasné přihlášení NK Poznámka Volná místa
Číslo záj. 134-01 Termín9.10. - 17.10.2025 23 990 Kč 21 990 Kč 23 990 Kč 22 490 Kč Nástup též Plzeň. rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení SK: Cena při včasném přihlášení do 15.2. pro stálé klienty
  • Včasné přihlášení NK: Cena při včasném přihlášení do 15.2. pro nové klienty

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v ranních hodinách.
2. den: Devítihodinová prohlídka města BARCELONA - metropole Katalánska (zajímavá gotická čtvrť, přístav, vrch Montjuic, tepna starého města La Rambla a hlavně velké množství staveb slavného španělského architekta Antoni Gaudího – Tři Grácie, La Pedrera aj.). Dojezd na ubytování.
3. den: Návštěva TARRAGONY – nejzachovalejší a nejrozsáhlejší římské památky v kraji (římský cirk, Pilátova věž, amfiteátr) a snad nejúchvatnější katedrála v celém Katalánsku . Zastávka u impozantního římského akvaduktu. Prohlídka historického centra PEŇISCOLY , kterému dominuje hrad postavený templáři ve 13. století. Nocleh.
4. den: VALENCIE – hlavní město valencijské oblasti, město s moderní architekturou i nádhernými plážemi. Staré centrum nabízí úzké středověké uličky i významné historické památky včetně katedrály sv. Jiljí. Přejezd na jih.
5. den: Prohlédneme si centrum historického městečka ELCHE s pěknou katedrálou Panny Marie a rozsáhlým palmovým hájem, který je největší v Evropě. Prohlídka centra ALICANTE , oblast přístavu a majestátní hrad Castillo de Santa Bárbara. Tato pevnost byla vybudována Kartaginci a nachází se zde také bohatá sbírka soch z 20. století, které jsou rozmístěny na hradbách pevnosti. BENIDORM – s historickým centrem na ostrohu, ale také široké třídy lemované honosnými budovami, obchody a kavárnami, jemné písečné pláže, to vše láká k návštěvě tohoto vyhlášeného letoviska.
6. den: Návštěva krásného historického města MURCIE s pěkným starým městem a mnoha památkami, připomínajícími její bohatou minulost, např. významná je starobylá katedrála s velkolepým barokním průčelím. Odpoledne návštěva jednoho z nejstarších měst na Pyrenejském poloostrově CARTAGENA založeného Kartaginci již v 3. st. př. n. l. K nevýznamnějším památkám patří římské divadlo, zbytky katedrály panny Marie, mohutné hradby a hrad Castillo. Zastávka na mysu CABO DE PALOS a odtud procházka k majáku s výhledem na úžinu LA MANGA.
7. den: Moře v laguně MAR MENOR mívá i o několik stupňů vyšší teplotu než v Středozemním moři a voda zde je slanější. Proto získalo přezdívku „Mrtvé moře Evropy“. Zdejší příznivé klima působí na dýchací cesty a napomáhá léčit kožní onemocnění, bolavé klouby, revma a další onemocnění pohybového aparátu. Mar Menor je velmi dobře znám i pro výskyt „léčivého bahna“. Zastavíme se v přírodních bahenních lázních v SAN PEDRO DE PINATAR a v regionálním přírodním parku Salinas de San Pedro. V této rezervaci uvidíte solné laguny a ev. i plameňáky.
8. den: Odjezd do ČR.
9. den: Příjezd do ČR.

Cena obsahuje:

  • dopravu autobusem
  • 6x ubytování (2lůžkové pokoje s vlastním příslušenstvím)
  • 6x snídaně, 4x večeře
  • průvodce

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 440 Kč)
  • 1/1 pokoj (příplatek: 4500 Kč)