Východní Thajsko - Isán

13 denní zájezd   Thajsko Thajsko    Vzdálené země

   ubytování: hotel ***       doprava: letecky       strava: snídaně   


Na tomto zájezdu se po návštěvě hlavního města vydáme do tropické přírody. Čeká nás lehká turistika v tropické džungli nejstaršího thajského národního parku Khao Yai, s četnými vodopády, večer se zaposloucháme do zvuků džungle při nočním safari. A pokračujeme dále na východ. Isán je jedna z nejméně turisticky navštěvovaných oblastí v Thajsku. Oblast byla kdysi součástí mocné khmérské říše a z té doby se tu zachovaly mnohé památky včetně nádherné svatyně představující centrum vesmíru s pískovcovou věží z 12. století - Phanom Rung. Pojedeme zemědělskou krajinou plnou zelených rýžových polí, mezi nimi poletují bílé volavky a v bahně se válí líně přežvykující buvoli. Provincie Surin je známá chovem a výcvikem slonů, proto se právě zde každoročně v listopadu koná velký sloní festival. V okolí se nachází řada vesniček, jejichž obyvatelé vyrábí ručně tkané hedvábí z vlastních chovů bource morušového, ale i jiné typické řemeslné výrobky a šperky. Ve městech najdeme autentické noční trhy s lahůdkami vynikající místní kuchyně, jejíž místní speciality jsou daleko pálivější než kuchyně ostatního Thajska. Nakonec si plní dojmů odpočineme u moře na březích Thajského zálivu.


Program zájezdu

1. den: odlet z ČR, přílet do BANGKOKU
2. den: Přílet do Bangkoku , ubytování.
3. den: prohlídka města - Královský palác s chrámem WAT PHRA KAEW, chrám ležícího Buddhy WAT PHO, projížďka lodí po řece CHAO PHRAYA k chrámu WAT ARUN, v podvečer návštěva chrámu WAT SAKET na Zlaté hoře.
4. den: ráno odjezd do NÁRODNÍHO PARKU KHAO YAI, pěšky k největšímu ze 44 vodopádů HAEW NAROK, ubytování (2 noci), noční safari.
5. den: pěší trek džunglí (cca 8 km) k vodopádu HAEW SUWAT, který je populární z filmu Pláž, alternativně možno zvolit jinou, kratší variantu - na rozhlednu či k jiným vodopádům.
6. den: PHIMAI, prohlídka historického parku s řadou ruin starých khmerských chrámů z 11. stol., přejezd do „města radosti“ BURIRAM (3 noci), autentický noční trh s možností ochutnávky typických isánských specialit.
7. den: SURIN - sloní kemp s možností vyjížďky na slonech nebo koupání se slony, surinská přehlídka slonů (pouze v listopadu), ukázka výroby přírodního hedvábí
8. den: PHANOM RUNG - prohlídka jednoho z nejkrásnějších chrámů khmérské architektury v Thajsku, kterému se přezdívá „Malý Angkor Wat“. Poblíž leží malý chrámový komplex PRASAT HIN MUEANG TUM obklopený čtyřmi malými vodními nádržemi. Pokud zbude čas možnost navštívit chrám WAT KHAO ANGKHAN na vrcholu vyhaslé sopky s obrovskou sochou ležícího Buddhy.
9. den: brzy ráno delší přejezd autobusem k moři, po cestě zastávka u přehradního jezera LAM NANG RONG, poté NÁRODNÍ PARK TA PHRAYA, prohlídka přírodního KAŇONU LALU, který se pyšní terakotovými věžemi roztodivných tvarů, příjezd k moři do oblasti CHANTANABURI večer, ubytování (3 noci na 1 místě).
10. den: relaxace u moře, koupání.
11. den: relaxace u moře, koupání.
12. den: odjezd do Bangkoku a odlet do ČR.
13. den: přílet do ČR.

Cena obsahuje:

  • zpáteční letenka Praha-Bangkok vč. let. tax a poplatků v max. výši 18 000 Kč
  • doprava v rámci programu (místní autobusy, metro, mikrobus)
  • 10-11x ubytování (dle letového řádu) v ***hotelech ve 2lůžkových pokojích se snídaní
  • vedoucí zájezdu
  • informační materiály

Cena neobsahuje:

  • ostatní strava, vstupné, bakšišné

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna do 40 000 Kč (příplatek: 850 Kč)
  • 1/1 pokoj (povinný při nedoobsazení) (příplatek: 5500 Kč)