Toskánsko letecky

6 denní zájezd   Itálie Itálie    Podrobné poznávací okruhy

   ubytování: hotel       doprava: letecky       strava: snídaně   


Krátkodobý letecký poznávací zájezd do Itálie Vám umožní poznání jedné z nejkrásnějších oblastí nejen Itálie, ale celé Evropy - Toskánska. Nádherná kopcovitá krajina porostlá štíhlými vysokými cypřiši, ve které se jsou malebně umístěna světoznámá historická města, jako je Florencie nebo San Gimignano.


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín Včasné přihlášení Poznámka Volná místa
216-01 1.10. - 6.10.2024 26 990 Kč 26 190 Kč rezervovat »
volno

Vysvětlivky

  • Včasné přihlášení: Cena při včasném přihlášení do 5.5.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Toskánska , transfer na hotel, ubytování.
2. den: FLORENCIE (historické centrum je pod patronací UNESCO) – perla Toskánska s monumentálními stavbami florentské renesance – Dóm Santa Maria dei Fiori, Giottova Campanila, Baptisterium, hrobka Medicejských, Ponte Vecchio přes řeku Arno, kostel Santa Croce s hrobkou Michelangela.
3. den: LUCCA – elegantní podmanivé město, obklopené hradbami, nabízí ve svém středu atraktivní směs náměstí, malých kostelů, muzeí, galerií a dlážděných uliček. PISA (UNESCO) - prohlídka slavného Piazza dei Miracoli – Šikmá věž, Baptisterium, Dóm atd.
4. den: SIENA (historické centrum Sieny je pod patronací UNESCO) - město, jehož kostely a paláce vytvářejí působivý architektonický komplex, náměstí Piazza del Campo ve tvaru půlměsíce je obklopeno 16 paláci, gotický dóm. SAN GIMIGNANO (UNESCO) - jedno z nejatraktivnějších míst Toskánska, jeho hradby a historické rodové věže dokreslují malebný obraz středověkého města. VOLTERRA – město alabastru, které dosáhlo svého největšího rozkvětu za Etrusků. Krásné městské bány, impozantní středověké paláce, katedrála.
5. den: Celodenní výlet do oblasti malebných romantických „orlích“ vesniček nad mořem CINQUE TERRE (UNESCO) – tato jedinečná oblast je dostupná pouze vláčky. Přijedeme do obce LEVANTO, odtud možnost vláčkem (kdo by nechtěl na pěší tuistiku, může zůstat v Levantu, pěkné městečko) do obce MONTEROSSO a dále některý z úseků nádherné pěší trasy Cinque Terre – krásné výhledy na romantická městečka u moře, skalnaté pobřeží, romantické zátoky.
6. den: Transfer z hotelu na letiště. Odlet do Prahy. Pořadí navštívených míst může být změněno.

Cena obsahuje:

  • leteckou dopravu do Itálie
  • transfery
  • autobusovou dopravu na výlety dle programu
  • průvodce
  • 5x ubytování v hotelu *** v oblasti Toskánska (nejpravděpodobněji Montecatini, dvoulůžkové pokoje v příslušenstvím)
  • 5x polopenzi.

Cena neobsahuje:

  • vstupné, pobytovou taxu

Fakultativně:

  • 1/1 pokoj (příplatek: 3800 Kč)
  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 590 Kč)