NP Vysoké Taury a termální lázně Bad Gastein II

6 denní zájezd   Rakousko Rakousko    Zájezdy s lehkou pěší turistikou

   ubytování: hotel       doprava: autobusem       strava: polopenze   


Tento zájezd Vás opět zavede do nejznámějšího národního parku Rakouska Vysoké Taury. Výlety jsou koncipovány tak, aby se nekryly s prvním zájezdem do letoviska Bad Gastein a klienti, kterým se líbilo v tomto nádherném údolí, se do něj mohli vrátit. NP Vysoké Taury je překrásná oblast kolem nejvyššího rakouského štítu Grossglockner. Vysoké Taury mají více než 300 vrcholů přesahujících 3 000 m a několik ledovců. Mezi turistické magnety patří i upravená lázeňská městečka (Bad Gastein aj.). Ubytování je zajištěno v pěkném hotelu, kde klienti mohou využít bazén a wellness.

Spa & Wellness centrum: termální krytý bazén, whirlpool, finská sauna, parní lázeň, danárium, tepidarium, zážitkové sprchy, relaxační místnost s bezplatnou nabídkou čaje, široký výběr wellness procedur (za poplatek).

polopenze formou bufetu


Termíny a ceny

Číslo záj. Termín D Poznámka Volná místa
302-01 9.7. - 14.7.2024 12 990 Kč Nástup též Benešov, Tábor, České Budějovice. rezervovat »
málo míst

Vysvětlivky

  • D: Dospělí

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy v časných ranních hodinách. Pěkný výlet pod severní stěnou Dachsteinu kolem jezer VORDERER a HINTERER GOSAUSEE , kde z vod jezera vyrůstá ohromný, ledovcem pokrytý Dachstein .
2. den: Výjezd lanovkou z městečka DORFGASTEIN na vyhlídkový vrchol FULSECK. Lehká procházka po hřebeni, která skýtá pěkné výhledy na okolní hory vysoké přes 2500 m a také dolů do Gasteinského údolí . Odpoledne koupání a odpočinek v moderních termálních lázních BAD HOFGASTEIN .
3. den: Výlet z romantického městečka WAGRAIN , které je přezdíváno“ městečko květin“. Výjezd lanovkou „Flying Mozart“ nad městečko na KOGLALM. Pěkná pěší túra po hřebeni s překrásnými výhledy na RADSTTÄTSKÉ ALPY k vrcholkům GRIESSENKARECK a SAUKARKOPF. Návrat cestou Bettlersteig a Blumenweg.
4. den: Výlet v centru národního parku VYSOKÉ TAURY . Výjezd lanovkou k chatě RUDOLFSHÜTTE, pěší turistika u jezera WEISSEE. Při pěkném počasí pokračování sedačkovou lanovkou na MEDELZ a výstup na MEDELZKOGEL s kruhovým rozhledem na okolní třítisícovky. Cestou domů zastávka u jezera ZELL AM SEE .
5. den: Odpočinkový den v malebném údolí GASTEINER TAL . Možnost výjezdu lanovkou na STUBNER KOGEL. Pěší výlet panoramatickou cestou Otto Reichert Weg s výhledy na okolní velikány a údolí Gasteinertal.. Návštěva proslulých lázní BAD GASTEIN , kde přímo v centru městečka se nachází romantické vodopády. Koupání a relaxace v termálních lázních FELSENBAD.
6. den: Výjezd lanovkou Ikarus do úchvatného světa hor nad městečko WERFENWENG , odkud se naskýtá nádherný kruhový výhled na okolní alpské velikány skupiny TENNENGEBIRGE. Odpoledne odjezd do Čech.

Cena obsahuje:

  • 5x ubytování v Thermal Resort hotelu Elisabethpark
  • 5x polopenze (formou bufetu)
  • vstupné do hotelového Spa & wellness centra
  • Gasteinská slevová karta (malé slevy na lanovky)
  • doprava autobusem
  • průvodce

Cena neobsahuje:

  • pobytovou taxu, splatná na místě, cca 3,5 € / os. / den

Fakultativně:

  • pojištění léčebných výloh a storna (příplatek: 270 Kč)
  • 1/1 pokoj - na ověření v CK (příplatek: 2600 Kč)
  • možnost objednání Salcburské karty cca 90 € dosp., platba na místě průvodci